Niby co rok trzeba taki piecyk serwisować robiąc mu przegląd.
Warto ?
Co się stanie jak takiego przeglądu nie zrobie i co się może zepsuć ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkasprzyk napisał:Nie tylko warto - ale to Twój obowiązek - jak zginiesz sam, ok - jak ktoś z Twojej rodziny albo osoba obca - wyrok a nawet odsiadka.
Według szkoleniowca na ostatnich wykładach, rocznie od zaczadzenia ginie około 300 osób (nie wiem czy to wiarygodne dane) mniejszy odsetek stanowią eksplozje gazu.
Sprawdź czy przypadkiem nie masz rozszeżonej gwarancji, przeważnie przed zakończeniem 1roku należy w takich wypadkach dokonać przeglądu.
pzdr
Moderowany przez ROBSON33:Odpowiedź kolegi, zagraża zdrowiu i życiu osób przeglądających to forum, łamiąc tym samym regulamin elektrody.
3.1.11. (10.2, 10.7, 12) Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
Nagradzam ostrzeżeniem.
Cytat:"A teraz pytanie do panów serwisantów namawiających do przeglądu a co gdy 1. lutego sprawdzicie piec wbijecie pieczątkę i skroicie kilkaset złotych a 7 lutego wybuchnie mi piec to wrócicie mi za piec i za szkody powstałe w wyniku wybuchu gazu ? Pozwólcie że odpowiem za was "Chyba śnisz" i tyle jest wart serwis."
krzyzak11 napisał:czy warto :
1. To zalezy na ile wyceniasz swoje zycie i najbliszych
2. Wg przepisow prawa polskiego jestes do tego zobowiazany:)
Moderowany przez mirrzo:Odpowiedź kolegi, zagraża zdrowiu i życiu osób przeglądających to forum, łamiąc tym samym regulamin elektrody.
3.1.11. (10.2, 10.7, 12) Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
leon99 napisał:
można to tak skomentować: demagogia i naciąganie na pseudo-przegląd. Z własnego doświadczenia: każdy tzw. przegląd, czy to instalacji LPG czy komina czy czegoś innego tak samo wygląda: zapłać kasę a ja postawię ci ładną pieczątkę, i to wszystko w temacie...
bolszy188 napisał:
A teraz pytanie do panów serwisantów namawiających do przeglądu a co gdy 1. lutego sprawdzicie piec wbijecie pieczątkę i skroicie kilkaset złotych a 7 lutego wybuchnie mi piec to wrócicie mi za piec i za szkody powstałe w wyniku wybuchu gazu ? Pozwólcie że odpowiem za was "Chyba śnisz" i tyle jest wart serwis.
delon32 napisał:Chodziło mi głównie o sprawy związane z ewentualną awarią podzespołów gdy nie wykonam takiego przeglądu.
Co się może zepsuć ,jakie koszta itd.
Cytat:odp. Nie, ale dalej nie pojedziesz.
Czy brak wymiany na czas paska rozrządu spowoduje od razu uszkodzenie silnika?
Cytat:odp. Tak, może byc przyczyną.Czy brak wymiany opon z łysych na dobre spowoduje tragedię rodzinną w drodze do marketu?
Cytat:Musiałaby się golić.W końcu co by było gdyby babcia miała wąsy ?!
Grzegorz Siemienowicz napisał:Witam,
Czy warto czy nie ..... nie będę się wypowiadał.
Zgodnie z tym bzdurnym zapisem ustawy każde mieszkanie w którym znajduje się kuchenka gazowa powinno dokonywać takich przeglądów a znając życie .....
bolszy188 napisał:
A powiedz mi kolego czy abonament RTV to kolega opłaca ? podobnie reszta kolegów bo ustawa mówi że trzeba ? Coś mi się zdaje że chyba koledzy nie płacą.
jaru76 napisał:Ja się zgodzę rozsądek, ale uważam że spółdzielnia nie ma prawa żądać takich dokumentów. Poza tym nie każdego lokatora na to stać. Nie może nakładać takiego obowiązku na lokatora. To jest to samo co byśmy założyli bojler elektryczny i kazali nam robić przegląd co roku.
Pozdrawiam.