logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przystawka do ciecia płytek pod kątem.

jaru76 13 Lut 2019 19:33 12111 6
REKLAMA
  • Witam wszystkich chciałbym przedstawić przystawkę do szlifierki kątowej. Przystawka ma na celu ciecie płytek pod regulowanym kątem, kąt jaki ja ustawiłem to 45 stopni. Przystawka posiada również regulacje głębokości ciecia, czyli rant na brzegu płytki. Głębokość regulujemy przez przesuniecie szlifierki. Jest również delikatną regulacja kąta tarczy w stosunku do płytki. Przód tarczy skrawa płytkę koniec odstaje żeby nie wyszczerbiać. Sklejka na podstawie zostanie pokryta jeszcze dodatkowo cienką plexą, dla lepszego poślizgu.
    Przystawka do ciecia płytek pod kątem. Przystawka do ciecia płytek pod kątem. Przystawka do ciecia płytek pod kątem. Przystawka do ciecia płytek pod kątem. Przystawka do ciecia płytek pod kątem.

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    jaru76
    Poziom 15  
    jaru76 napisał 107 postów o ocenie 80, pomógł 8 razy. Mieszka w mieście Będzin. Jest z nami od 2007 roku.
  • REKLAMA
  • #2 17777503
    zett1
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Fajny pomysł, solidne wykonanie, ale mam taką malutką wątpliwość- nie ma to zbyt dużo wspólnego z elektronicznym forum.....forum muratora czy Casto- to rozumiem ;)
  • REKLAMA
  • #3 17777570
    zolwik_rct
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Pokaż jaki jest efekt cięcia, może faktycznie nie ten dział, ale jak działa to fajnie, że się dzielisz ;)
  • REKLAMA
  • #4 17779048
    spoli
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Rzeczywiście, ja czytając tytuł na stronie głównej, niewiele myśląc od razu założyłem, że chodzi o cięcie płytek .... PCB. :shocked!:
  • #5 17779414
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1478
    PCB też można do kąta uciąć :) ja ktoś potrzebuje.
  • REKLAMA
  • #6 17867984
    jaru76
    Poziom 15  
    Ocena: 80
    Witam wszystkich, chciałbym przedstawić praktycznie efekt końcowy. Przystawkę ulepszyłem w dokładniejszą regulacje kąta tarczy. Jak wcześniej pisałem dołożyłem plexe dla lepszego poślizgu po płytce. W planach mam jeszcze zrobienie odciągu pyłu.

Przystawka do ciecia płytek pod kątem. Przystawka do ciecia płytek pod kątem.

Przystawka do ciecia płytek pod kątem.

Przedstawiam Wam również zdjęcia z efektów.

• #7 17936439
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Swietna sprawa jak ktoś nie chce dzwigac duzej maszyny do cięcia . Sam osobiscie kiedys zastanawiałem się nad stworzeniem czegos takiego ale ostatecznie zakupiłem maszynę używaną.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik przedstawił przystawkę do szlifierki kątowej, umożliwiającą cięcie płytek pod regulowanym kątem, w tym przypadku 45 stopni. Przystawka ma regulację głębokości cięcia oraz możliwość delikatnej regulacji kąta tarczy w stosunku do płytki, co zapobiega wyszczerbianiu. Użytkownik planuje dodatkowe ulepszenia, takie jak odciąg pyłu. W odpowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące efektów cięcia oraz odniesienia do innych zastosowań, takich jak cięcie PCB.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA