Wedlug mnie jesli chodzi o optymalizacje grafiki najlepszym programem jest Photoshop jedna z nowszych wersji lub Paint Shop Pro super programik dla ludzi bawiacych sie grafika YYAAAOoo
Sam uzywam paint shop pro i nie jest wcale taki rewelazyjny w kompresji grafiki, muszy chyba jeszcze wyprobowac phtoshopa.
A Gif Movie Gear bede wlasnie testowal, moze jeszcze jakies pozycje Dzieki za obecne
Jeśli o mnie chodzi, to najlepszym programem jaki do tej pory używałem jest Pait Shop Pro (chodzi grafikę ststyczną). W dość prosty sposób można zmniejszyć rozdzielczość i ilość bitów przypadających na jeden kolor.
Jeśli chodzi o animacje, to używałem Advanced Gif Optimizer
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy programów do zmniejszania rozmiaru plików graficznych przy zachowaniu wysokiej jakości. Wskazano różne narzędzia, w tym Photoshop (szczególnie funkcję "zapisz dla Weba" w wersji 6 i nowszych), Paint Shop Pro oraz Advanced Gif Optimizer do optymalizacji grafik statycznych i animowanych GIF. Gif Movie Gear jest polecany do kompresji plików GIF, choć opinie na jego temat są mieszane. Zasugerowano także darmowy program GIMP, który oferuje szerokie możliwości edycji, jednak jego obsługa może być skomplikowana. Autor tematu poszukiwał programów typu advanced gif optimizer i otrzymał listę stron z narzędziami do optymalizacji grafiki. Wspomniano także format DJVU jako alternatywę do kompresji plików graficznych. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.