logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diagbox Lexia nie chce się połączyć z samochodem

sumar23 28 Lis 2012 20:50 19581 10
REKLAMA
  • #1 11586740
    sumar23
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Kupiłem jakiś czas temu na allegro Diagbox urządzenie PSA do diagnozy Citroena, głównie w celu kasowania błędów. Ale problem polega na tym ze podłączając urządzenie nic nie mogę zrobić. Program niby dział wszystko się niby włącza a potem karze podać mi nr. opr składający się z 5 znaków ale nie wiem co to jest bo jeśli coś tam wpisze niby przechodzi dalej ale potem nie jestem w stanie nic zrobić bo żadna funkcja nie działa, np.: jak wejdę w pomiary to nic nie pokazuje albo karze mi podłączyć jakoś kartę.
    Jeśli wejdę w raporty to też nic nie mogę wybrać żadnej opcji.
    W każdym okienku jest jedna opcja wszystkie i tyle.
    Bardzo bym prosił o jakieś instrukcje krok po kroku, jeśli ktoś może pomóc dla takiego laika jak ja. :|

Moderowany przez tzok:

Jeszcze jeden taki post i zostaniesz UKARANY (za to "karze") kolejnym ostrzeżeniem:
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Poza tym zachodzi podejrzenie, że wykorzystujesz oprogramowanie uzyskane z nielegalnego źródła.

• REKLAMA
  • #2 11587986
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4186
    A producent nie udziela wsparcia?
  • REKLAMA
  • #3 11588051
    Mietek Wochniak
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Numer OPR to taki Citroenowy wymysł pomocny przy zamawianiu części, coś jakby etykieta opisująca wyposażenie, czas i miejsce produkcji auta, numer ten można ustalić albo z dokumentacji serwisowej Citroena albo odszukać na nalepce w aucie /np. w C4 jest na przednim prawym słupku drzwi/. Co do diagboxa , kórej wersji używasz?, próbowałeś reinstalować /jeśli reinstalacja nie pomoże spróbuj poszukać w internacie - chomik - Lexii i zainstaluj/?, instalowałeś z podpiętym interfejsem czy bez? nie będą ci chodziły pomiary bo nie masz karty pomiarowej, w orginale są dodatkowe karty, ale do podstawowej diagnostyki nie są one potrzebne. Raporty pojawią się jak coś uda Ci się zdjagnozować i zapisać w raportach.
  • #4 11588069
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5053
    Bo wchodzisz nie tam gdzie potrzeba.
    Nr. OPR jest na naklejce na aucie.
    Daj screena z programu jak sie połączysz - jak wyskoczy Ci do wyboru kilka opcji - chyba 3: pomiary diagnostyka i coś jeszcze.
    99% problemów ze sprzętem to wina obsługującego a nie sprzętu.
  • REKLAMA
  • #5 11589478
    sumar23
    Poziom 10  
    Witam no niestety osoba która sprzedał to nie zbyt wielkiego pojęcia odnośnie obsługi i instalacji tego urządzenia :| . Wersja diagboxa to 6,01. Będę jeszcze próbował ponownie zainstalować wszystko na systemie XP bo było na Windows 7 a niby z tego co czytałem może to tworzyć problem, chociaż niby wszystko się zainstalował bez problemu i się uruchamiało tylko potem był problem gdy podłączyłem do auta. Jak zainstaluję na nowo system i się połączę i wciąż będzie coś wyskakiwało to zrobię screena to wtedy będzie może trochę łatwiej :D
  • #6 11589754
    colin555
    Poziom 27  
    Ocena: 801
    A to rozmawiamy o oryginalnym legalnym sprzęcie?
  • REKLAMA
  • #7 11589806
    Mietek Wochniak
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Z tego co piszą w sieci to wszystko powyżej wersji 6 chodzi tylko i wylacznie na XP.
  • #8 11590109
    sumar23
    Poziom 10  
    Sprzęt jest z oryginalnego źródła allegro :D ale zapewne jest to podróbka robiona przez chińczyków bo kosztowało to 400zł. Ja kupiłem to głównie ze względu na możliwość odczytania błędów i ich wykasowanie
  • #9 11590279
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3926
    sumar23 napisał:
    Ja kupiłem to głównie ze względu na możliwość odczytania błędów i ich wykasowanie

To se wybrałeś sprzęt do odczytywania i kasowania błędów jako laik...dobre!, trzeba było kupić ELMa jest prosty i byłoby więcej śmiechu...
  • #10 11604686
    sumar23
    Poziom 10  
    Witam zainstalowałem program diagbox na systemie XP ale wciąż mam problem. Gdy podłączam diagnostę do samochodu nie jestem w stanie wciąż nic zrobić. Wyskakuje mi błąd że karta pamięci źle się zainicjował i każe mi wyłączyć problem i włączyć na nowe co niczym nie skutkuje. Ogólnie nie mam takiej karty i wchodząc w program wybieram opcję ignoruj. Może ktoś mi pomoże? :cry: Ewentualnie to mój nr. gg 2548549 pod którym proszę o jakieś rady

Moderowany przez tzok:

Zgodnie z obietnicą, za wciąż niepoprawne formułowanie wypowiedzi oraz potwierdzenie wykorzystywania nielegalnego oprogramowania temat ląduje w koszu, a autor otrzymuje ostrzeżenie.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.1. Zabronione jest jakiekolwiek udostępnianie za pomocą Forum materiałów uzyskanych nielegalnie, bądź w sposób sprzeczny z obowiązującym prawem.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #11 11605952
    kybernetes
    Poziom 39  
    Ocena: 1489
    Nooo... nie powiem, powiem żeby mi się podobało, że człowiek wydaje ciężką kasę na sprzęt a taki jeden z drugim kupuje pokątnie cracka na targu i jeszcze ma tupet pytać jak się to obsługuje...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z połączeniem urządzenia Diagbox do diagnostyki samochodu Citroen. Po podłączeniu, program wymaga podania numeru OPR, który jest potrzebny do identyfikacji wyposażenia pojazdu. Użytkownik nie może przeprowadzić diagnostyki ani uzyskać pomiarów, ponieważ brakuje mu karty pomiarowej. W odpowiedziach sugerowane jest, aby użytkownik zainstalował program na systemie Windows XP, ponieważ wersje powyżej 6.0 mogą nie działać poprawnie na nowszych systemach. Użytkownik podejrzewa, że zakupione urządzenie może być podróbką, co może wpływać na jego działanie. Wskazówki dotyczące lokalizacji numeru OPR oraz reinstalacji oprogramowania również zostały podane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA