logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy administrator sieci WiFi może śledzić moje strony? Jak to zablokować?

timon18 27 Sty 2013 18:07 774 7
REKLAMA
  • #1 11849615
    timon18
    Poziom 2  
    Witam mam siec wifi od administratora który jednocześnie jest moim szefem i chciałem się dowiedzieć czy ma on możliwość sprawdzania z jakich stron korzystam jeżeli tak to czy jest jakiś sposób żeby to zablokować?????? proszę o odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 11849653
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 458
    Jeżeli jest dobry w te klocki i ma odpowiedni sprzęt to może wszystko.
  • REKLAMA
  • #3 11849679
    timon18
    Poziom 2  
    a ja na moim kompie mogę to jakoś zablokować??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 11849725
    timon18
    Poziom 2  
    I mogę normalnie przeglądać strony na tym i nie będzie wiedział gdzie wchodzę?
  • #7 11849733
    kisielos12
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Leszcz72 napisał:
    Nie.

Nie wiemy jakim oprogramowaniem i sprzętem dysponuje administrator, a jest możliwa taka kontrola, choćby przez serwer który udostępnia internet. Chyba że w użyciu jest jakiś prosty router, to wtedy wątpię.

Pozdrawiam
  • #8 11849743
    timon18
    Poziom 2  
    dzięki wielkie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Administrator sieci WiFi, zwłaszcza jeśli jest doświadczony i dysponuje odpowiednim sprzętem, ma możliwość monitorowania aktywności użytkowników, w tym stron internetowych, które odwiedzają. Użytkownik pyta, czy istnieje sposób na zablokowanie takiego śledzenia. Odpowiedzi sugerują, że użycie proxy może pomóc, ale nie gwarantuje pełnej anonimowości, a skuteczność zależy od używanego sprzętu i oprogramowania przez administratora. W przypadku prostych routerów kontrola może być ograniczona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA