Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Focus MKI - Pilot nie działa.

ruperte95 28 Apr 2013 19:36 10932 12
    ruperte95
    Level 9  
    Nie działa mi działa mi pilot od zamka centralnego, nie otwiera drzwi. Podejrzewam że jakiś element, ścieżka została przepalona. Załączam zdjęcia.
    Oczywiście samochód odpala i itransponder jest sprawny.

Ford Focus MKI - Pilot nie działa. Ford Focus MKI - Pilot nie działa. Ford Focus MKI - Pilot nie działa.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Czym tam było grzebane? Młotem wyburzeniowym?
    ruperte95
    Level 9  
    Jak kupiłem auto to dostałem takiego pilota.
    To może być pilot, lub układ centrali lub zamki bo przed chwila zobaczyłem że nawet kluczykiem nie da się zamknąć drzwi.
    Co najpierw wymienić sprawdzić w takim razie jeśli nawet kluczykiem nie mogę zamknąć drzwi?
    Anonymous
    Anonymous  
    ruperte95
    Level 9  
    Trudno będę musiał kiedyś ten pilot kupić, a jutro rozkręcę drzwi, sprawdzę i przeczyszczę zamki( kluczyk obraca się o 360 stopni i nie zamyka samochodu) i je wymienię o ile to coś nie innego.
    Błażej
    To ustalmy fakty:
    - co nie działa, pilot, czy zamki?
    - skoro z zamków nie da się zamknąć auta, to jak je zamykasz/zabezpieczasz?
    - zamki indywidualnie działają, czy nie?
    ladamaniac
    Level 39  
    Primo, zrób to co napisał Błażej, secundo podjedź na złom i zobacz, czy da sie dokodować inną używkę, nie wiem czy Ford tak to zaprojektował czy ja miałem dwa razy szczęście, ale siadły używki tylko po zwykłym wpisaniu kluczykowaniem stacyjką. Po co kupować centralkę i dłubać w przewodach jak można zrobić na ori.
    ruperte95
    Level 9  
    - co nie działa, pilot, czy zamki?
    Pilot nie zamyka/otwiera zamków, a zamków kluczykiem też nie da się zamknąć/otwoworzyć.
    - skoro z zamków nie da się zamknąć auta, to jak je zamykasz/zabezpieczasz?
    Auto mam od wczoraj, stoi otwarte w zamkniętym garażu.
    - zamki indywidualnie działają, czy nie?
    Nie, mam tylko zamek od strony kierowcy, przy próbie zamknięcia/otwarcia okręca się w kółko i nie zamyka pojazdu.
    Błażej
    ruperte95 wrote:
    Jak kupiłem auto to dostałem takiego pilota.
    ruperte95 wrote:
    Auto mam od wczoraj

Kupowałeś z zamkniętymi oczami, czy po pijaku?
    Fordy mają tak skonstruowane zamki, że zamkniesz każdym kluczykiem, a otworzysz tylko właściwym. Teraz pytaj sprzedającego, co jest grane. Ale jeśli masz wyrobione klucze/wkładki, to wymiana kompletu. Najpierw. Doprowadzić do porządku mechanikę zamków, potem sprawdzić działanie poszczególnych siłowników, a potem spinać i uruchamiać centralny.
    ruperte95
    Level 9  
    Dobra muszę wymienić pilot i zapewne wkładki.
    Układ centalnego zamka jest prawdopodbnie sprawny, wymieniłem spalony bezpiecznik nr 63 to działa programowanie i słychać że się zamki zamykają.
    Dzięki za pomoc.