logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wieża philips mz-7- brak głosu i nie obraca talerza z płytami CD

ola.z 03 Lip 2013 23:17 2355 6
REKLAMA
  • #1 12484801
    ola.z
    Poziom 9  
    Wieża do tej pory nie sprawiała problemów. Po przewiezieniu jej samochodem, nie mam głosu (ani radio, ani magnetofon, ani CD). Podłączyłam słuchawki zamiast głośników i również nie działa.
    Wieża reaguje na pilota. Również wszystkie klawisze panelowe działają oprócz jednego przycisku- DISK CHANGE- po wciśnięciu nie ma nawet próby obrotu talerza z płytami mimo ze na ekranie wyswietla się zmiana płyty. Szuflada wysuwa się i chowa poprawnie.
    Czy ktoś mógłby poradzić?
    Dziękuję!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12484957
    Uzytkowinik19
    Poziom 38  
    Ocena: 343
    Brak kontaktu gdzieś na stykach, lub zimny lut, to częsty objaw.
    Poszukaj w okolicy kogoś kto ma trochę pojęcia o elektronice i niech przejrzy sprzęt.
  • REKLAMA
  • #3 12484971
    ola.z
    Poziom 9  
    dzięki. Czy to się opłaca naprawiac, czy dac sobie spokoj?
  • Pomocny post
    #4 12484975
    Uzytkowinik19
    Poziom 38  
    Przejrzeć wnętrze to kwestia 15 min roboty dla kogoś kto wie co robi.
    Posprawdzać połączenia, pomierzyć napięcia...
    Wieża jest całkiem dobra myślę, że do 50zł można by wydać na naprawę.
    Musisz poszukać taniego serwisu i takiego który na 100% naprawi i nie zedrze dużo pieniędzy.

Jeszcze jedno, nie ma dźwięku ale jak odkręcisz volume na maxa to słychać lekki szum w głośnikach
  • REKLAMA
  • #5 12484982
    ola.z
    Poziom 9  
    50zl to faktycznie nie problem- wieża bardzo mi odpowiada. Może ktoś mógłby polecić jakiś dobry i tani serwis w Warszawie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 12484988
    Uzytkowinik19
    Poziom 38  
    Może nawet znajdziesz kogoś tutaj na forum z Warszawy który miałby chwilkę zajrzeć do sprzętu.
    Poczekaj do jutra, napewno się ktoś odezwie, ewentualnie podbij temat jeśli zostanie niezauważony.

Dobranoc Pozdrawiam.
  • #7 12486451
    ola.z
    Poziom 9  
    dzięki! pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z wieżą Philips MZ-7, która po przewiezieniu samochodem przestała wydawać dźwięk, zarówno z radia, magnetofonu, jak i odtwarzacza CD. Wieża reaguje na pilota, a wszystkie przyciski działają, z wyjątkiem przycisku zmiany płyty, który nie powoduje obrotu talerza. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z braku kontaktu na stykach lub zimnego lutu, co można naprawić w krótkim czasie przez osobę znającą się na elektronice. Koszt naprawy szacowany jest na około 50 zł. Użytkownik poszukuje również rekomendacji dotyczących taniego serwisu w Warszawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA