No dobra...
Oni tu piszą o pakcie Orange z T-Mobile czyli dla zwykłego zjadacza chleba jest to "niewidoczny" roaming krajowy! Tam gdzie nie ma Orange - będzie T-Mobile i analogicznie.
Z życia wiem iż - najprawdopodobniej połączono obie sieci. Nie zmienia to jednak faktu iż technologicznie są to najstarsze sieci GSM w Polsce. Orange ma masę GSM1800/900 a T-Mobile pozostałości po Erze (głównie GSM900). To - ile nowych stacji UMTS2100/900 dostawiono - już nie piszą. Gdzie jest oferta na Internet w tej firmie?
http://www.networks.pl/menu,6,misja-i-wizja
Dodano po 6 [minuty]:
i dodam że w tej wojnie o klienta to i tak Play wygra. Netia (operator Playa) jest nie do przebicia. Buduje sieć 4G od podstaw i ma gdzieś pakty! Za rok czy dwa będzie stabilną - swoją - siecią... a igraszki T-Mobile i Orange to tak szczerze mówiąc - rozwiązanie na brak kasy na sieć! Play ma obecnie około 10,0mln abonentów! Nie dziwię się że reszta szuka rozwiązań bo... szczerze mówiąc nie stać ich już na inwestycje! A teraz LTE w Play...
Myślę że do końca roku 2014 Play rozwali na miazgę konkurencję!
I nie byłem tu wcale zwolennikiem Playa! Zaczynałem od Blueconnecta. Było też iPlus. Był Orange Free! Jak dotąd - w ofertach na kartę - Play dał mi najwięcej!
Jako pierwszy miał 4Mb/s i darmowe nocki! Jako pierwszy działał w HSPA+
Dlaczego inni spali?
Spali gdy Play miał darmowe nocki!
Przecież dopiero po 16 miesiącach Plus raczył dodać 50GB nocą...
a Orange i TMobile uczyniły to dopiero w tym roku!
Dlaczego?
A no dlatego że musieli wyskubać ludzi do zera!
Dlatego Play ... i tyle!
Zobacz sam od kiedy w Play masz kompletnie darmowe rozmowy do wszystkich w Play a od kiedy masz podobne oferty u konkurencji!
Zobacz jaki falstart zrobiło sobie Orange z ofertą NJU!
To ma być oferta dla ludzi w kraju 30%-centowego bezrobocia?
P4 odebrało w krótkim czasie ponad 10 mln. ludzi konkurencji!!!!!
Nie pomogło połączenie Ery w TMobile!
Małym krokiem do celu...
TMobile, Orange i Plus dopiero się budzą! Budzą - bo... byli zdania iż taki mały Play nic im nie zrobi i tak... wyciągali ile mogli od klienta! A teraz?
Klient ma ich gdzieś! Nie mówię tylko o sobie! Mówię o reszcie z ponad 10,0mln ludzi!
Jedynym ratunkiem dla starszych sieci jest posadzenie na stołek kogoś myślącego! Kogoś kto nie prześpi oferty konkurencji i dopasuje swoją podobnie!
Dlaczego ani jeden z operatorów nie da 10 czy 15GB za 30zł na kartę??
Dlaczego nie podniosą prędkości z 1-3MB/s do 5,6 by klienta przytrzymać?
Dlaczego nie dadzą rozmów bez limitu do wszystkich sieci za np. 20zł?
Czasy telefonów i modemów już się skończyły! Wszystkich stać na dobrą komórkę poza promocją! Modem LTE? A co to jest dzisiaj 300-400zł? Dwa razy do Biedronki po zakupy? Zobacz co robi Orange!! Umowy na 2,3 lata?
I dzięki temu ludzie wieją gdzieś - gdzie jest taniej i krócej a modem to mogę kupić sobie za 80zł na Allegro. Taka jest niestety prawda!
Ale cóż... Jak reszta chce spać - niech śpi! Waże że choć jeden wytycza szlaki...
Jedynym ratunkiem na nowego klienta jest oferta na kartę! Zobacz na mnie!
Doładowuję sobie konto 3 razy w miesiącu. Wydaję na jedną sim 3 x 30zł!
Mógł bym płacić abo 99zł?
Mógł bym! Ale nie chcę!
Chcę być wolny...