logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd bramy przesuwnej przesuwnej Automat KSE380 - Elektobim

miky13 28 Kwi 2014 00:02 10800 7
REKLAMA
  • #1 13549566
    miky13
    Poziom 1  
    zastanawiam się nad zakupem takiego napędu + ewentualnie napęd bramy garażowej KSE-LIFT-D.
    Będę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie...Czy to typowy "tani chińczyk" nie wart uwagi? Czy produkty tej firmy, mimo konkurencyjnych cen są dobre. Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 13932867
    slawcza
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam.KSE 380- jako monter nie mam im nic do zarzucenia.Od długiego czasu montuję te napędy i według mnie są bezawaryjne i proste w montażu.Programowanie to bajka w porównaniu z innymi markami.Ten model mogę śmiało polecić.A co do bramy garażowej nie wypowiem się bo nie montowałem.
  • REKLAMA
  • #3 13932965
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 14334601
    slawek723
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam mam pytanko odnosnie sterownika polaczony bez czujek optycznych zamyka aniechce otwierac ruszy do momentu kedy magnez zejdze z czujki i stanie czy musza byc czujki optyczne
  • #5 14335312
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 14336229
    slawek723
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Zmieniałem ale bez foto komórek czy brak fotokomórek powodował problemy

Dodano po 3 [sekundy]:

Dodano po 2 [sekundy]:

• REKLAMA
  • #7 14336565
    slawcza
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    bez foto tracisz szanse na autozamykanie . Za listwą zaciskową na wysokości zacisków od podłączenia foto jest zworka- albo ją zdejmij albo załóż.Normalnie foto w tym napędzie pracują na styku NC-normalnie otwarty.
  • #8 14336723
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3601
    Jak nie używasz fotek to zworka za zaciskiami fotek ma być założona albo zewrzyj 3 z 4
    Jeśli to była kwestia fotek (ze zworką działa) to masz źle ustwiony kierunek ruchu silnika ( przełączniki K) - fotki powinny blokować zamykanie a nie otwieranie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup napędu bramy przesuwnej KSE380 oraz napędu bramy garażowej KSE-LIFT-D, pytając o opinie na temat jakości tych produktów. Odpowiedzi wskazują, że KSE380 jest uznawany za niezawodny i łatwy w montażu, z prostym programowaniem. Użytkownicy podkreślają, że centralka napędu jest łatwa w naprawie, a dostępność części jest dobra. W kontekście problemów z działaniem napędu, zwrócono uwagę na konieczność stosowania fotokomórek dla zapewnienia bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania automatyki. Wskazówki dotyczące ustawienia zworki i kierunku ruchu silnika również zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA