logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Interfejs SEASON z optoizolacją bez zasilania

lechoo 25 Kwi 2005 11:08 5112 1
REKLAMA
  • Przedstawiam prosty w budowie, tani i bezpieczny dla tunera (optoizolacja) interfejs SEASON. Układ nie wymaga zewnętrznego zasilania. Prototyp powstał do prób z dzieleniem karty abonenckiej (sharing) w lokalnej sieci komputerowej. Działa poprawnie z tunerami Pioneer i Philips, z innymi nie miałem okazji przetestować.
    Załączniki:
    • season_optoizolacja_v2005.zip (450.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lechoo
    Poziom 39  
    lechoo napisał 5161 postów o ocenie 546, pomógł 377 razy. Mieszka w mieście łódzkie. Jest z nami od 2002 roku.
  • REKLAMA
  • #2 2003858
    MdpunG
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam,
    Chciałem przy okazji tematu poprosić kogoś o schemat optoizolacji do kabelka RS232 do gotowego seasona.
    kabelek wykorzystywany do podłączenia seasona do portu com komputera jest typu przedłużacza myszki (męska - żeńska)
    1 - 1
    2 - 2
    3 - 3
    5 - 5
    pozdrawiam
    Marcin

Dodano po 2 [godziny] 1 [minuty]:

Przygotowałem w oparciu o schemat Lecha schemacik na sam kabelek, wydaje mi się że powienien zadziałać, proszę o komentarz czy nie zrobiłem błędu jakiegoś prostego. Zaznaczam, że jeszcze tego sam nie sprawdzałem i czekam na opinię czy jest ok.
    Inną rzeczą jest oczywiście to, że Lecha schemat zastępuje seasona, a to co ja proponuję to tylko na kabelek przed seasonem.
    pozdrawiam
    Marcin
    Załączniki:
    • Interfejs SEASON z optoizolacją bez zasilania optoizolacja_rs232.jpg (22.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA