logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bateria od e-papierosa nie ładuje się.

Szymexx123 01 Paź 2014 21:11 27402 7
REKLAMA
  • #1 14007398
    Szymexx123
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Siemka, mam problem z ładowaniem baterii, jak nakręcam ładowarke to bateria mrygnie kilka razy ale światełko na ładowarce nadal jest zielone a powinno być czerwone. Dodam, że to bateria FooF inne baterie się ładują normalnie a ładowałem innego FooF-a który ładuje się normalnie :/
  • REKLAMA
  • #2 14007418
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 519
    Sam sobie odpowiedziałeś, skoro inne baterie się ładują, to ta jest uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #3 14007427
    problem.z.ko
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    Odpowiedziałeś sobie sam.
    Na pewno jest dobry styk między baterią a ładowarką?

Dodano po 13 [sekundy]:

@Posty sie pokryły.
  • REKLAMA
  • #4 14007477
    Szymexx123
    Poziom 10  
    Wydaje mi się że tak ale nie wiem dlaczego ta jedna się nie ładuje ... zamryga kilka razy po podłączeniu >.<

Dodano po 1 [minuty]:

Jak odepnę baterię to daje znaki życia , że jest rozładowana :/
  • REKLAMA
  • #5 14008299
    problem.z.ko
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    oldking napisał:
    Sam sobie odpowiedziałeś, skoro inne baterie się lądują to ta jest uszkodzona.

Od kiedy baterie mogą "lądować"?

Jak masz inną baterię to załóż i koniec. Tamtą oddaj do odpowiedniego pojemnika.
  • #6 14009021
    Szymexx123
    Poziom 10  
    A może to zwarcie ? ;P
  • #7 14009298
    naciamen
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Jeśli zwarcie to tylko do pojemnika ci zostaje.

Już dwie takie wyrzuciłem właśnie przez zwarcie ten przycisk z elektroniką jest bardzo wrażliwy u mnie zwarcie trwało może 0,5 sekundy przez własną głupotę co prawda ;/
  • #8 14010769
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    problem.z.ko napisał:

Od kiedy baterie mogą "lądować"?

Jak masz inną baterię to załóż i koniec. Tamtą oddaj do odpowiedniego pojemnika.

A od kiedy baterii nie można łądować?
    Pomiar napięcia i I przy ładowaniu powinno rozwiać wszelkie wątpliwości :-)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem baterii e-papierosa FooF, która nie ładuje się prawidłowo, mimo że inne baterie działają bez zarzutu. Po podłączeniu ładowarki bateria mryga kilka razy, a wskaźnik na ładowarce pozostaje zielony, co sugeruje, że nie ładuje się. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z uszkodzenia baterii lub złego styku między baterią a ładowarką. Wskazują również na możliwość zwarcia, co może prowadzić do uszkodzenia elektroniki. Rekomendują sprawdzenie napięcia oraz oddanie uszkodzonej baterii do odpowiedniego pojemnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA