logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bateria w Toshiba Satellite C55-A-1GJ trzyma tylko 45 minut po 3 latach użytkowania

monikia 06 Gru 2014 19:53 858 6
REKLAMA
  • #1 14197766
    monikia
    Poziom 2  
    Cześć. :)

Posiadam od połowy stycznia 2014 laptopa (Toshiba Satellite C55-A-1GJ). Bateria trzymała 4-5h przy normalnym użytkowaniu. Teraz od jakiegoś tygodnia bateria nie wytrzymuje nawet 45 minut. :/
    Co może być tego powodem?
    Z laptopa od początku korzystam często (średnio licząc 8h dziennie). Ładuję go dopiero gdy, wyskoczy komunikat, że pozostało 7% baterii. Po naładowaniu baterii w 100% zawsze odłączam od zasilania.
    Dlaczego teraz jest taka słaba?
    Czy już kończy się jej żywotność?
    Nie za szybko?

Proszę o w miarę szybkie i zrozumiałe dla laika odpowiedzi. :cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14197963
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6347
    Tylko baterie mają bodaj tylko 6 m-cy gwarancji. Więc przy intensywnym użytkowaniu....
  • REKLAMA
  • #4 14197966
    Piasek80
    Poziom 31  
    Ocena: 663
    Albo coś masz powłączane, jakieś BT, irDa itp które żrą prąd niepotrzebnie lub ustawienia systemu MAX wydajność.
    Sprawdzałaś ?
  • #5 14199005
    monikia
    Poziom 2  
    Sprawdzałam ustawienia. Wszystko od początku użytkowania jest takie samo, nic w nich nie zmieniałam i nagle taka zmiana. :/
  • REKLAMA
  • #6 14199022
    Piasek80
    Poziom 31  
    Ocena: 663
    No to wychodzi że jednak zużycie/uszkodzenie baterii.
    Leć z tym co prędzej do serwisu i doczytaj gwarancję ile dali na baterię
  • #7 14199045
    monikia
    Poziom 2  
    Ok. Napisałam najpierw do sklepu, gdzie go kupowałam i zobaczymy co odpiszą i później im zaniosę.
    Dzięki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Toshiba Satellite C55-A-1GJ zauważył znaczące skrócenie czasu pracy baterii z 4-5 godzin do zaledwie 45 minut po trzech latach intensywnego użytkowania. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być zużycie lub uszkodzenie baterii, a także potencjalne problemy z ustawieniami systemowymi, które mogą zwiększać zużycie energii. Użytkownik planuje skontaktować się ze sklepem, w którym kupił laptopa, aby uzyskać więcej informacji na temat gwarancji na baterię.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA