Witam !
Pod koniec 2013 roku gdy zrobiło się zimno miałem problem z odpalaniem swojego auta.Postawiłem do mechanika okazało się że rozrząd na pompie był przestawiony o jeden ząbek , następnie mechanik zaczął ustawiać kąt wtrysku po podłączeniu vag'a okazało się że kąt wtrysku wynosi 0 .Po kilku próbach ustawił mi kąt wtrysku na "oko" auto zaczęło rano normalnie odpalać bez żadnych problemów .
Lecz gdy silnik jest rozgrzany pali podobnie jak ten golf :
https://www.youtube.com/watch?v=wMY08B0H5G8
Postanowiłem coś z tym zrobić .
Poczytałem trochę w necie , sprawdziłem miernikiem zawór n108 wynosi 15,5 Ω ,
również wtrysk sterujący g80 97,4 Ω.
Po odłączeniu g80 auto nie wkręcało się na obroty więc chyba jest ok.
Dzisiaj wrzuciłem na notebook'a vag-com'a sprawdziłem błędy wywaliło błąd przepływki g70 oraz g80 ale to pewnie dlatego że to odłączyłem po skasowaniu już ich nie było .
Wlazłem w Engine -> Measuring blocks -> Basic Settings -> grupa 000 -> pozycja 2 sprawdziłem kąt wtrysku przy 90 °C. i wygląda to następująco :
W polu kąt wtrysku waha się od 000-004.
Czy takie ustawienie na "oko" może mieć wpływ na osiągi ?
Pozdrawiam !
Pod koniec 2013 roku gdy zrobiło się zimno miałem problem z odpalaniem swojego auta.Postawiłem do mechanika okazało się że rozrząd na pompie był przestawiony o jeden ząbek , następnie mechanik zaczął ustawiać kąt wtrysku po podłączeniu vag'a okazało się że kąt wtrysku wynosi 0 .Po kilku próbach ustawił mi kąt wtrysku na "oko" auto zaczęło rano normalnie odpalać bez żadnych problemów .
Lecz gdy silnik jest rozgrzany pali podobnie jak ten golf :
https://www.youtube.com/watch?v=wMY08B0H5G8
Postanowiłem coś z tym zrobić .
Poczytałem trochę w necie , sprawdziłem miernikiem zawór n108 wynosi 15,5 Ω ,
również wtrysk sterujący g80 97,4 Ω.
Po odłączeniu g80 auto nie wkręcało się na obroty więc chyba jest ok.
Dzisiaj wrzuciłem na notebook'a vag-com'a sprawdziłem błędy wywaliło błąd przepływki g70 oraz g80 ale to pewnie dlatego że to odłączyłem po skasowaniu już ich nie było .
Wlazłem w Engine -> Measuring blocks -> Basic Settings -> grupa 000 -> pozycja 2 sprawdziłem kąt wtrysku przy 90 °C. i wygląda to następująco :
W polu kąt wtrysku waha się od 000-004.
Czy takie ustawienie na "oko" może mieć wpływ na osiągi ?
Pozdrawiam !