Pojawił się nowy soft dla Huawei B593-22s V200R001B236D30SP00C801 wgrałem i jest mega stabilnie nic nie zrywa i nie zawiesza się ze zmian jakie zauważyłem nazwa sieci jest widoczna plus ikona zasiegu po najechaniu wyskakuje 4G(LTE) polskiego brak dlamnie jest zbedny instalowałem przez wifi
Załączniki:
V200R001B236D30SP00C801.BIN(37.48 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Moim zdaniem trzeba być ostrożnym z wgrywanie Twojego softu.
Po pierwsze:
Firmware, który podałeś w swojej drugiej wypowiedzi: B710C0UPDATE_V200R001B236D30SP00C00.BIN to wersja stworzona przez użytkownika mbalsamo2 z tego tematu ze zmienionym wpisami ze standardowego Open markera SP00C00 na Plusowe/CP SP05C69(brandowane routery muszą mieć odpowiednio przygotowaną wersję firmware).
Wersja ta działa, ale w jednym miejscu kolega, przez przypadek, zrobił literówkę i nie zauważył, że zmienił na SP05C68(poprawiłem to hex editorem i wrzuciłem do tego tematu.
Po drugie:
Plik udostępniony przez Ciebie w pierwszej wypowiedzi w tym wątku: V200R001B236D30SP00C801.BIN jest dla sieci oznaczonej SP00C801(sieć A1TA z Austri) i w najlepszym przypadku może się w ogóle nie wgrać, a w najgorszym można przy tym uwalić router.
Zalecałbym ostrożność zwłaszcza, że operator ten ma dłuższy Country code o 1 znak.
Po trzecie:
To oprogramowanie co podałeś, to ta sama wersja(co najmniej zeszłoroczna), co podałem w "po pierwsze", tylko dla Austriaków.
Zgadzam się z tobą lecz wgrałem bez problemu i wszystko działa soft napewno jest nowszy bo doszło parę rzeczy a data softu w info jest Firmware build time:
Apr 25 2014 / 15:42:14
Napiszcie proszę czy na tym firmware macie dostępną opcję "vpn passthrough". Potrzebuję jej, a część dostępnych specyfikacji mówi, że ten router ją posiada. Zaktualizowałem firmware z v. B180D20 (plus) na v. B236D30 i nadal takiej opcji nie widzę Będę wdzięczny za informację na temat tego czy wersja, o której mowa w tym wątku, umożliwia włączenie takiej funkcji albo w jaki inny sposób ją uzyskać.
A czy mógłbyś jeszcze sprawdzić czy działa opcja drukarki sieciowej podłączonej po USB poprzez SAMBĘ? Podczas brandowania router ten został najprawdopodobniej pozbawiony tej funkcji. Obecnie w ten sposób działa jedynie pendrive. Jeśli możesz, sprawdź czy po podłączeniu drukarki w ustawieniach serwera SAMBA router wykryje drukarkę tak jak to było w modelu z końcówką "s-12" i przedstawione na filmie na youtube przez ForumWiedzy (niestety nie mogę podać linku ze względu na ilość punktów na forum)
Edit:
Drukarka w sieci dalej nie działa. Niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło. A szkoda.
Witam.
Czy ktoś mi powie jak w ogóle wgrać nowy soft ??
Wchodzę w ekran główny/Aktualizuj i nic się nie dzieje??? lata pasek na okrągło checking for updates nawet do godziny tak może Nie mam możliwości nawet wskazania pliku który ma wgrać :/
Witam.
Proszę o pomoc. Posiadam B593s-22 Ver. B, firmware : V200R001B180D20SP05C69. Chciałbym pod jego port USB podpiąć drukarkę HP LJ 1022 i używać jej jako drukarki sieciowej. Obecne na huawei’u oprogramowanie, zbrandowane przez plusa nie wykrywa w ogóle drukarki.
Próbowałem to zrobić na routerze TP-Link MR-3420 i po wgraniu OpenWRT udało mi się bez problemu korzystać przez komputer z Windows XP, natomiast pliki wysyłane do druku z „siódemki” drukowały się bez końca (nawet po wyłączeniu i włączeniu drukarki zaczynała od nowa…), więc użycie tp-linka jako serwer wydruku nie do końca ma sens. Wspominam o tym, bo podejrzewam, że ta drukarka może nie nadawać się na sieciową (a raczej sterowniki producenta nie współpracują poprawnie z W7).
Dziękuję za szybką odpowiedź. Problem nie został rozwiązany gdyż na routerze wykorzystanym w/w filmie jest brand t-mobile który jest różny z tym który jest dostarczany z plusa. Szukam dalej!
Nie tylko brand ale i inna wersja sprzętowa. W T-Mobile jest B593s-12 a w Plusie B593s-22. Dlatego instrukcja z YT w ogóle nieprzydatna dla użytkowników routera z Plusa.
Witam.
Ja wczoraj robiłem update tego routera poprzez stronę konfiguracyjną w routerze, wyskoczyło UPDATE to zrobiłem Aktualna i najnowsza wersja to V200R001B270D25SP01C07
Co ciekawe, instalacja ponoć nie przebiegła pomyślnie! Update fail czy coś takiego się pokazało po 5 minutach aktualizacji Ale wszystko działa jak powinno i mam w końcu możliwość wyboru pasma LTE z którego chcę korzystać
Aktualnie mam V200R001B236D30SP00C00 i sprawdzanie dostępnych aktualizacji z poziomu "http update" na stronie administracyjnej daje rezultat "The router is already using the latest software version."
update:
Znalazłem firmware Vodafone (dwucyfrowe) V200R001B236D30DM09C11 umożliwiający wybór pasma LTE. Wgrałem to na V200R001B236D30SP00C00 i działa świetnie.
Czy na firmware z Vodafone jest Voip i serwer plików?
Ja zainstalowałem soft z TELE 2. Również jest możliwość wyboru częstotliwości LTE,
ale niestety brak Voip, brak DLNA i udostępniania plików.
Mam firmware V200R001B270D10SP00C1185 wiecie może dlaczego nie mogę dokonać aktualizacji?
Za każdym razem wyskakuje
Aktualizacja nie powiodła się. Kliknij tutaj, aby spróbować ponownie.
Weryfikacja pliku nie powiodła się.
✨ Użytkownicy dyskutują o stabilności routera Huawei B593s-22 po aktualizacji do oprogramowania V200R001B236D30SP00C801. Wiele osób zauważa poprawę stabilności po wgraniu nowego firmware, jednak niektórzy mają problemy z kompatybilnością z operatorami, takimi jak Plus i Orange. Pojawiają się pytania o możliwość ręcznego wyboru operatora, funkcje VPN passthrough oraz wsparcie dla drukarek USB. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z aktualizacją firmware, w tym problemami z weryfikacją plików oraz zasięgiem sygnału. Wskazują również na różnice w działaniu routera w zależności od używanego oprogramowania oraz operatora. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.