logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy

AdamMat 10 Lut 2015 03:40 1845 2
REKLAMA
  • #1 14423469
    AdamMat
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Pompa myjąca w zmywarce po załączeniu głośno pracuje. Po wyjęciu pompy widać, że wiatrak jest bardzo blisko stojana - ociera się o niego. Część 186 haczy o 184. Co może być przyczyną tego haczenia?
    Chcę rozdzielić korpus od silnika, ale nie wiem jak go zdjąć. Wałek silnika jest skręcony z korpusem, czy jest na wcisk?
    Z jednej strony silnika na wale mam nacięcie na śrubokręt, ale z drugiej strony mogę tylko ręką przytrzymać wirnik w korpusie pompy. Proszę o pomoc.Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy
  • REKLAMA
  • #2 14423587
    pawlik722
    Poziom 27  
    Ocena: 355
    Do okoła stojana masz 3 śruby należy je odkręcić i zdjąć oba kosze łożyskowe. wcześniej musisz z silnika zdemontować jak dobrze pamiętam 4 śrubami pompę myjącą. Prostszej konstrukcji silnika z "osprzętem" ciężko szukać :) Mam nadzieję że pomogłem.
    Co do szurania wirnika bardzo możliwe że padły łożyska lub sam wirnik się przesunął chociaż w tą stronę nie powinien, na wale powinien mieć grubsze wytoczenie.
  • #3 14423804
    AdamMat
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Dziękuję za odpowiedź. Mam tak rozkręcone już. Wiatrak jest plastikowy i ten plastik się trochę stopił widać i chyba przesunął się na wale w stronę stojana. Zaczyna trzeć o uzwojenie silnika. Na załącznikach widać to. Wiatrak jest na stałe odlany z taką tulejką, która tworzy dystans pomiędzy magnesem. Jak ta tulejka się trochę utopiła przysunęła się do magnesu a przez to także do stojana.
    O rozebranie chodziło mi, że po rozebraniu całości nie umiem jeszcze rozebrać korpusu pompy z wałka tak aby zdemontować łożysko nr 179 (ze schematu). Czy wałek nr 185 jest przykręcony do korpusu pompy nr 192 czy jest wciśnięty. W pompie widać na wirniku takie dwa otwory o średnicy 2mm. Czy one służą jakoś do włożenia jakiegoś klucza i potem trzeba kręcić wirnikiem aby rozdzielić całość. Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy Zmywarka Candy CD602S - Pompa myjąca - wiatrak haczy
REKLAMA