Mam stary budek z roku 1979r myślałam o ogrzewaniu podłogowym w łazience, toalecie, w korytarzu, w ganku oraz w kuchni., w dwóch pokojach kaloryfer. Powierzchnia łączna domu 66m2, powierzchnia do podłogówki 36m2.
Moje pytanie brzmi jaki styropian mam dać chodzi o grubość. Wysokość pokoi to 2,45m. Miała byś skute 15cm jednakże wyszły problemy i skute zostało tylko 5cm wylewki bo pod wylewką były wylewka stanowiąca jedną całość budynku i nie można było tego ruszyć by nie naruszyć konstrukcji budynku, niestety nie potwierdzę tego bo czy to co mówili to prawda.
Teraz chodzi jaką muszę dać izolację cieplną aby ciepło nie uchodziło
piec będzie gazowy kondensacyjny z zamkniętą komorą.
Dom ma wymienione okna na nowe, mamy zamiar ocieplić ale nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym dom przez 8 lat nie był ogrzewany.
Ponadto chciałam ocieplić strych tylko nie wiem czy styropianem czy wełną mineralną.?
czy w takim budynku podłogówka się opłaca czy lepiej zostać przy grzejnikach?
Moje pytanie brzmi jaki styropian mam dać chodzi o grubość. Wysokość pokoi to 2,45m. Miała byś skute 15cm jednakże wyszły problemy i skute zostało tylko 5cm wylewki bo pod wylewką były wylewka stanowiąca jedną całość budynku i nie można było tego ruszyć by nie naruszyć konstrukcji budynku, niestety nie potwierdzę tego bo czy to co mówili to prawda.
Teraz chodzi jaką muszę dać izolację cieplną aby ciepło nie uchodziło
piec będzie gazowy kondensacyjny z zamkniętą komorą.
Dom ma wymienione okna na nowe, mamy zamiar ocieplić ale nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym dom przez 8 lat nie był ogrzewany.
Ponadto chciałam ocieplić strych tylko nie wiem czy styropianem czy wełną mineralną.?
czy w takim budynku podłogówka się opłaca czy lepiej zostać przy grzejnikach?