logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do sterowania muzyką przez bluetooth na PC z Windows 7?

carlosss887 06 Maj 2015 16:52 1218 3
REKLAMA
  • #1 14673396
    carlosss887
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam tak jak napisałem w temacie chciałbym sterować muzyką z komputera, aby grała ona w mojej wieży. Dodam, że jestem zaopatrzony w bluetooth na moim win7 i posiadam odbiornik bluetooth podłączany do wejścia AUX w mojej wieży. Odległość między PC a wieżą to ok. 3m. I teraz zasadnicze pytanie jakim programem itp. ogarnąć tą sprawę aby wszystko działało. Bardzo dziękuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 14681909
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    Urządzenia są ze sobą sparowane, dźwięk z komputera jest odtwarzany na wieży?
    Co to za moduł podpięty do jej wejścia AUX?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 14686097
    carlosss887
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Jest to moduł ak261. Kiedy próbuje sparować urządzenia wchodzę w ustawienia w panelu sterowania. Niestety nie ma tam jakiegoś przycisku połącz z słuchawkami stereo czy coś w tym stylu. PC raz się łączy a trzy razy nie. Aby spróbować uruchomić muzykę z PC na wieży muszę każdorazowo usuwać urządzenie słuchawki bluetooth oraz ponownie je dodawać, czasami wtedy się jakoś połączy i wszystko działa. Programem radar bluetooth sprawdzałem sygnał. Jest on na 3 kreski (na 5 możliwych). Może istnieje jakiś program, którym można by to przysłowiowo ogarnąć. Mogę porobić screeny :)
  • #4 14686150
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4882
    carlosss887 napisał:
    Może istnieje jakiś program, którym można by to przysłowiowo ogarnąć.
    Płatny Bluesoleil, alternatywnie WIDCOMM Bluetooth Software.

carlosss887 napisał:
    PC raz się łączy a trzy razy nie.
    Z taką ilością danych o PC, to:
    http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-bluetooth-device-settings#1TC=windows-7
    Ewentualnie wyłącz inne odbiorniki dźwięku.
REKLAMA