Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SCENIC II 1.9dci 2002r - nie odpala

10 Kwi 2016 07:34 1686 19
  • Poziom 18  
    Witam, Scenic nie odpala, komunikat o alternatorze i ciśnieniu oleju, po zapłonie wentylator chłodnicy cały czas kręci, brak komunikacji ze sterownikiem. Czytałem troszkę o tej awarii sceniców, bezpieczniki sprawdzone - te na klemie też , nowy akumulator założony, trzy wtyczki sterownika sprawdzone. Moje spostrzeżenia - to na żadnej z trzech wtyczek na najgrubszych kablach brak zasilań. Może ktoś dysponuje schematem sterownika jego pinokologii, może ktoś coś doradzi?
  • Pomocny post
    Specjalista grupy V.A.G.
    Masz schemat na pw. ale podaj dokładną datę produkcji auta i ile ma koni tam było kilka zmian z niedługim czasie. Podasz dane podam Ci schemat.
  • Poziom 18  
    @rafal.jaro
    silnik ma 88 kw
  • Pomocny post
    Specjalista grupy V.A.G.
    Czyli drugi schemat podszedł?
  • Poziom 7  
    koledzy mogę prosić o schemat bo mam ten sam problem z odpalaniem low battery i oil low pressure + wentylatory
    scenic 1.9dci 85kw 2003r
  • Poziom 40  
    Co na to CLIP, bo tak to możemy przez ruski miesiąc. Obroty widzi ?
  • Poziom 7  
    tak widzi obroty zero bledow
  • Poziom 16  
    Komunikacja z sterownikiem na pewno jest ?
  • Poziom 7  
    jest komunikacja z sterownikiem
  • Poziom 40  
    mazdax napisał:
    Kontrolka immo gaśnie?


    No bez przesady, nie bierzcie go na plewy.
  • Poziom 7  
    kontrolka świeci od immo kiedy wyświetla low battery
  • Poziom 40  
    No to spróbujmy tak - użyj plaka, to po pierwsze.
    Po drugie odepnij wydech.
    Trzy - zatkaj egr.
    Cztery - zakładam że rozrząd nie jest przestawiony.
  • Poziom 7  
    ale co mi da plak jak po wciśnięciu sprzęgła i przycisku start wyświetla low battery oil low pressure i zalacza wentylatory i nie kręci wogole? a jak złapie pali bez problemu i chodzić też chodzi
  • Poziom 40  
    atrescinski napisał:
    ale co mi da plak jak po wciśnięciu sprzęgła i przycisku start wyświetla low battery oil low pressure i zalacza wentylatory i nie kręci wogole? a jak złapie pali bez problemu i chodzić też chodzi


    Sorki, bo już się pogubiłem.
  • Poziom 7  
    podrzuciłem inne upc dzisiaj na próbę jest to samo. nie mam pojęcia gdzie szukać dalej
  • Poziom 30  
    Brak zasilania na sterowniku , szukaj w wiązce obok akumulatora .
  • Poziom 7  
    Przewody wkoło akumlatora od sterownika do upc i bezpiecznikow do grodzi przejzane wszystko oki