Mam problem z wentylatorem chłodnicy w Citroenie C2 2007r 1.4 VTR benzyna. Po podpięciu się pod złącze w samochodzie odczytuję temperaturę z czujnika która rośnie do 100 stopni, dalej bałem się sprawdzać i wentylator na chłodnicy nie odpala się. Nie mam wskaźnika temperatury na desce, ten typ tak ma. Kiedyś po zostawieniu rozgrzanego auta wentylator działał jeszcze po zamknięciu samochodu, teraz jest martwa cisza. Po odpaleniu klimy A/C wentylator na chłodnicy załącza się. Kiedy temperatura dobiła do 100 stopni odpaliłem A/C, następnie wyłączyłem klimę. Wentylator cały czas pracował aż temperatura spadła do 90 stopni i wyłączył się. Następnie temperatura ponownie zaczęła rosnąć, ale wentylator nie chciał się już załączyć, dopiero po ponownym odpaleniu klimy wentylator załączył się ponownie. Jeżeli to wskazuje na jakąś typową usterkę, prosiłbym o nakierowanie mnie gdzie szukać przyczyny usterki. Czujnik temperatury jest sprawny, po odpięciu kostki mam odczyt -31 stopni a po wpięciu pokazuje normalną temperaturę.