logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć limit 7 GB przy prędkości 128 kb/s w Neostradzie?

sonny 13 Lip 2005 22:46 5133 18
REKLAMA
  • #1 1651793
    sonny
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam!
    Chyba każdy mający neostrade wie że jest tam limit ściągania ja mam prędkość 128 kb/s i umnie ten limit wynosi 7 GB. Mam pytanie co do tego czy można ten limit jakoś ominąć? bo troche zaszybko go przekraczam. bardzo prosze o pomoc!!
  • REKLAMA
  • #2 1651821
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Tak, kupic szybsza neostrade z wiekszym limitem.
  • #3 1651893
    sonny
    Poziom 16  
    Kolobos napisał:
    Tak, kupic szybsza neostrade z wiekszym limitem.

YEAH! Super pomysł chyba tak zrobje. :evil: Tylko mam przeczucie że jak będe miał szybsza neostrade to ten limit szybciej pujdzie... :P
  • #4 1651923
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Innego rozwiazania nie ma, no chyba, ze zmienisz dostawce z TPSA na innego albo kupisz od TPSA lacze bez limitow...
  • REKLAMA
  • #5 1652375
    kocur.m
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    a zobacz czy jak byś od jakiegoś kolegi znał jego login i hasła to moze by poszło jego konto u CIebie w domu i wtedy byśmogł na 2 konta sciągac hehe ....
  • #6 1652454
    sonny
    Poziom 16  
    Kolobos napisał:
    Innego rozwiazania nie ma, no chyba, ze zmienisz dostawce z TPSA na innego albo kupisz od TPSA lacze bez limitow...

Moj koleja ma 512 w neo bez limitu ja sobje teraz zaloze ta 512 ale limit mam i umowa na 2 lata. A on niedość że niema limitu to niema umowy na 2 lata
  • #7 1652566
    KoSi
    Poziom 12  
    Cytat:
    Moj koleja ma 512 w neo bez limitu ja sobje teraz zaloze ta 512 ale limit mam i umowa na 2 lata. A on niedość że niema limitu to niema umowy na 2 lata

jak ma bez limitu to ma 640 a nie 512. a umowe ma na rok albo na nieokreslony w zaleznosci od tego ile placi. a limity macie dlatego bo duzo ludzi kombinowalo, bralo neo na kilka osob co jest nielegalne i tepsa ukrucila ten proces. a prawo nie dziala wstecz wiec zostaly nam nielicznym neo bez limitu. pytanie na jak dlugo:)
  • #8 1652706
    sonny
    Poziom 16  
    Hmm no dobra ale czy jest jakiś programik czy coś żeby nienaliczało na ten limit albo jeszcze coś innego?

Dodano po 3 [minuty]:

KoSi napisał:
    Cytat:

jak ma bez limitu to ma 640 a nie 512. a umowe ma na rok albo na nieokreslony w zaleznosci od tego ile placi. a limity macie dlatego bo duzo ludzi kombinowalo, bralo neo na kilka osob co jest nielegalne i tepsa ukrucila ten proces. a prawo nie dziala wstecz wiec zostaly nam nielicznym neo bez limitu. pytanie na jak dlugo:)

no bo teraz jest tylko 640 kb/s ja mam neostrade 128 kb/s a przy uruchamianiu pisze neostrada 160 kb/s uruchomiona. A w umowie pisze ze mam 128 tak samo u tego kumpla u niego w umowie pisze ze ba 512 no a przy uruchamianiu pisze ze ma 640 kb/s.
  • #9 1652765
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Tego raczej nie ominiesz. Jedyne rozwiązanie to dokupowanie sobie GB jest przecież taka momżliwość.
  • REKLAMA
  • #10 1652821
    divek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Limitu w neostradzie nie ominiesz. TPSA na głębokie niezadowolenie z powodu limitów odpowiedziała nowy cennikiem, który obejmuje powiększenie swojego limitu. Dlatego właśnie ja nie wybrałem neostrady, bo uważam, że to bezsens dawać 59zł na miech i mieć tylko 7GB. Jak ja na tym łączu które aktualnie posiadam ssie około 3GB tygodniowo.
  • #11 1652830
    BoooZer
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    jezeli bedzie ci sie zblizal limit (6.99 GB) to zrob szybki restart i nie wylaczaj kompa, ssij ile mozesz dopuki cie nie rozlaczą. Tyle jedynie mozesz zrobic. Pozdrawiam
  • #12 1652892
    sonny
    Poziom 16  
    Szkoda myślełem że jakoś sie da to ominąć...:(

Dodano po 6 [minuty]:

A jest jakiś dokładny program ktory pokazuje ile śćiągłeś bo na www.neostrada.pl jest tam licznik ale mocno dretwy bo jest 14 a pokazuje ilość ściągniętych do dnia 04 czzyli przez 10 dni niewiem ile ściągłem. Wiec jestjakiś dokładny program ktory pokazuje odrazu?
  • #13 1652927
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    kocur.m napisał:
    a zobacz czy jak byś od jakiegoś kolegi znał jego login i hasła to moze by poszło jego konto u CIebie w domu i wtedy byśmogł na 2 konta sciągac hehe ....

Nie poszłoby, bo oprócz loginu i hasła jest jeszcze numer telefonu abonenta.
  • Pomocny post
    #14 1653025
    Arutim
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Ja sie kiedys laczylem przez konto qmpla i limit naginalo jego tylko ze jezeli sie polaczysz przez jego konto... wtedy on sie nie zaloguje i zglosi to tepsie a wtedy przypal... jezeli chcesz takie login'y i hasla to polece programik netscan... wpisujesz zakres IP tepsy i szukasz routerow. Wiekszosc pseudo adminow nie zmienia hasla admin (epicrouter) i mozesz robic co chcesz... haselko jest w zrodle strony :D. Co do sprawdzania limitu (ile pobrales) to jest na stronie http://panel.neostrada.pl tam wpisujesz swoj id i pin i mozesz odczytac ile pobrales. A limit transferu jest takze dlatego ze dzieki temu walcza z p2p :/ Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #15 1653065
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6529
    Limitu nie ominiesz, bo nie jest on naliczany u ciebie a w TPSA... kombinacji z hasłem też odradzam, bo co prawda działa ale kara za coś takiego jest taka sama jak za udostępnianie łącza, tyle że tym prędzej się zainteresują, bo jak komuś wejdziesz na jego konto, to raczej na prewno on to zgłosi.

P.S.
    W sieci osiedlowej płacę tyle samo co za NEO 128 i mam 320kbps i żadnego limitu transferu... niestety "w zamian" nie mam też publicznego IP i zablokowane większość P2P z Kaazą i E2K na czele. O ile blokada P2P mi nie przeszkadza (a nawet sam poprosiłem o jej wprowadzenie) to publiczne IP by się przydało do zdalnej administracji.
  • Pomocny post
    #16 1653339
    321Kami
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    Limitu nie da rady obejść, myślałem kiedyś o szyfrowaniu, ale to przecież nawet logicznie nic nie zmienia bo dane dalej są przesyłane.

Moja rada -> zrezygnuj z TPSA i przejdź na np kablówkę, ja u siebie w Koszalinie jestem bardzo zadowolony
  • #17 1653413
    paok
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Program do zliczania ilości danych wysłanych i odebranych : długo szukałem i najlepszy wg mnie jest BWMeter Polecam !!!!
  • #19 1696597
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    ewentualnie mozna dokupic dodatkowe giga w tpsa wiecej poszukaj na stronie telekomunikacji

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem limitu transferu 7 GB przy prędkości 128 kb/s w usłudze Neostrada od TPSA. Użytkownicy potwierdzają, że limit ten jest naliczany po stronie operatora i nie da się go obejść programowo ani technicznie, np. przez szyfrowanie danych czy korzystanie z cudzych kont. Jedynym rozwiązaniem jest wykupienie łącza z wyższym limitem lub bez limitu, co wiąże się z wyższymi kosztami i często dłuższą umową. Alternatywnie można rozważyć zmianę dostawcy na kablówkę, która oferuje brak limitów transferu, choć często bez publicznego IP i z blokadą P2P. Wskazano także narzędzia do monitorowania zużycia transferu, takie jak BWMeter oraz program Neon dostępny na stronie Neostrady. Próby obejścia limitu przez korzystanie z loginów innych abonentów są ryzykowne i mogą skutkować sankcjami ze strony operatora. Limit w Neostradzie jest efektem polityki TPSA mającej na celu ograniczenie nadużyć i ruchu P2P.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA