Witam. Mam nastepujacy problem z swoim seatem. Po odpaleniu na zimnym silniku i przejechaniu kilkuset metrów autem zaczyna drgac i zapala sie kontrolka check engine po czym auto przechodzi w tryb awaryjny i traci moc. Po przejechaniu 2 km gdy silnik juz sie troche nagrzeje problem rozwiazuje wyłaczenie silnika odczekanie 30 sekund i ponowne uruchomienie, wraca moc silnikiem juz nie trzesie a kontrolka dalej sie swieci i gasnie po kilku uruchomieniach .
Wymieniłem swiece przewody zapłonowe oraz przednia poduszke silnika, niewiem moze trzeba wymienic tez ta tylna? Dodam jeszcze ze katalizator mam do wymiany, bo sie wysypał. Byłem robic diagnoze u mechanika to pokazywało bład wtrysku 2. Teraz gdy jest zimno i wilgotno problem stał sie bardzo uporczywy. Co moge zrobic? Czekam na porady.
Wymieniłem swiece przewody zapłonowe oraz przednia poduszke silnika, niewiem moze trzeba wymienic tez ta tylna? Dodam jeszcze ze katalizator mam do wymiany, bo sie wysypał. Byłem robic diagnoze u mechanika to pokazywało bład wtrysku 2. Teraz gdy jest zimno i wilgotno problem stał sie bardzo uporczywy. Co moge zrobic? Czekam na porady.