logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Toledo II 2001 1.6 16V benzyna-gaz - drgania, check engine, tryb awaryjny na zimnym silniku

luki1238194 06 Gru 2016 18:25 1680 2
REKLAMA
  • #1 16109125
    luki1238194
    Poziom 1  
    Witam. Mam nastepujacy problem z swoim seatem. Po odpaleniu na zimnym silniku i przejechaniu kilkuset metrów autem zaczyna drgac i zapala sie kontrolka check engine po czym auto przechodzi w tryb awaryjny i traci moc. Po przejechaniu 2 km gdy silnik juz sie troche nagrzeje problem rozwiazuje wyłaczenie silnika odczekanie 30 sekund i ponowne uruchomienie, wraca moc silnikiem juz nie trzesie a kontrolka dalej sie swieci i gasnie po kilku uruchomieniach .
    Wymieniłem swiece przewody zapłonowe oraz przednia poduszke silnika, niewiem moze trzeba wymienic tez ta tylna? Dodam jeszcze ze katalizator mam do wymiany, bo sie wysypał. Byłem robic diagnoze u mechanika to pokazywało bład wtrysku 2. Teraz gdy jest zimno i wilgotno problem stał sie bardzo uporczywy. Co moge zrobic? Czekam na porady.
  • REKLAMA
  • #2 16109302
    Cysiek89
    Poziom 11  
    Ocena: 39
    Witaj.
    postaraj sie podpiąć komputer jak jest zimny silny komputer niech pokaże co go boli wtedy. Problem leży w zasileniu paliwowym.
  • #3 16109892
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5049
    Po co wymieniać świece i poduszki skoro problem dotyczy obwody drugiego wtryskiwacza?
    Zajmij się przewodem idącym z ECU do wtryskiwacza.
    Skoro masz LPG to w ten przewód wpięty jest sterownik LPG.
REKLAMA