Przedstawiam swoją konstrukcję oświetlenia i ozdoby parapetu w bloku.
Sterownik w tej postaci steruje modułami LED z 3 diodami LED 2835. Jeden moduł pobiera 1,14W. Jasność jednego modułu to wg katalogu 100lm/W (sąsiedzi już mnie pewnie wieczorami przeklinają). Moduły dołączyłem na 2m przewodach które zabezpieczyłem koszulką termokurczliwą. Same moduły podobno mają IP68, wiec deszcz i śnieg nie powinien im za bardzo przeszkadzać.
Na bazie płytki sterownika można zbudować kilka innych urządzeń, ale przy okazji Świąt aby nikt nie zarzucił mi, że "szewc bez butów chodzi" zaadoptowałem do niego kilkanaście efektów świetlnych (w tej chwili 17) które dość ładnie prezentują się za oknem.
Parametry:
- zasilanie 9-24V DC
- 16 wyjść 3A/kanał
- 17 efektów świetlnych + tryb demo
- możliwość sterowania z pilota IR
- regulacja szybkości efektów za pomocą potencjometru
- możliwość dodania innych efektów (liczba efektów będzie powiększana)
- na bazie sterownika można wykonać sterownik schodowy z czujnikami ruchu
- wymiary 171 x 63 x 25mm
- Zdjęcia: https://flic.kr/s/aHskNnYorU
Za pomocą sterownika można sterować:
- taśmami LED
- listwami LED
- modułami LED
- żarówkami
- halogenami
- przekaźnikami
Zapraszam do oceny.

Sterownik w tej postaci steruje modułami LED z 3 diodami LED 2835. Jeden moduł pobiera 1,14W. Jasność jednego modułu to wg katalogu 100lm/W (sąsiedzi już mnie pewnie wieczorami przeklinają). Moduły dołączyłem na 2m przewodach które zabezpieczyłem koszulką termokurczliwą. Same moduły podobno mają IP68, wiec deszcz i śnieg nie powinien im za bardzo przeszkadzać.
Na bazie płytki sterownika można zbudować kilka innych urządzeń, ale przy okazji Świąt aby nikt nie zarzucił mi, że "szewc bez butów chodzi" zaadoptowałem do niego kilkanaście efektów świetlnych (w tej chwili 17) które dość ładnie prezentują się za oknem.
Parametry:
- zasilanie 9-24V DC
- 16 wyjść 3A/kanał
- 17 efektów świetlnych + tryb demo
- możliwość sterowania z pilota IR
- regulacja szybkości efektów za pomocą potencjometru
- możliwość dodania innych efektów (liczba efektów będzie powiększana)
- na bazie sterownika można wykonać sterownik schodowy z czujnikami ruchu
- wymiary 171 x 63 x 25mm
- Zdjęcia: https://flic.kr/s/aHskNnYorU
Za pomocą sterownika można sterować:
- taśmami LED
- listwami LED
- modułami LED
- żarówkami
- halogenami
- przekaźnikami
Zapraszam do oceny.
Cool? Ranking DIY