Interesuje mnie wyświetlenie napisów dla niesłyszących tv zdf. Są one na stronie zdf teletextu 777. Jak klikam na pilocie czerwony text to włącza się teletext, wybieram 777 i są napisy ale i cały teletext w trybie jakby av z ciemnym ekranem a nie wyświetlany film. Pamiętam że jest opcja by teletext był nałożony na obraz filmu bez tła av, oraz jest opcja by tylko sama dolna część samych napisów z tej strony 777 była bez teletekstu. To mnie interesuje właśnie. By ktoś głuchy oglądał i rozumiał. Co wciskać na pilocie? Mam niestety tryb całego teletextu z tłem czarnym av bez filmu a jak kliknę exit na pilocie to się teletext wyłącza w ogóle i jest sam film.
Załączniki:
fotopilot.JPG(6.75 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Proponuję abyś spróbował użyć pilota od tv a nie od dekodera.
Spróbuj na innych programach.
Zapraszamy w każdego Dnia tygodnia o każdej porze dnia na telefoniczną konferencję dla użytkowników portalu elektroda.pl [Testowo]
telefon:224 723 999 wewnętrzny należy wybrać z klawiatury: 14734 Od czekać co najmniej 10 minut.
Bezpłatne połączenie dla tych co mają bezpłatne na stacjonarne w abonamencie. Pokój ogólnie dostępny. Nie wymaga hasła. My rejestrujemy rozmowy, ciekawsze publikujemy na elektroda.pl. Wasz operator rejestruje połączenia tylko dla was, abyście wiedzieli jak długo rozmawialiście i czy płaciliście za rozmowę.
Pamiętajcie podczas rozmów należy zachować ostrożność i nie podawać wrażliwych danych.
Technik telekomutacji, technik teletransmisji, technik informatyki, z zawodu monter urządzeń telekomunikacyjnych. Krzysztof Jerzy Żak.
Jak uruchomisz pilota uniwersalnego, zgodnie z instrukcją obsługi, żeby działało pogłaśnianie przyciszanie, zmiana programu o jeden w górę w dół itd.. . W tedy drogą prób na wszystkich przyciskach dojdziesz do tego gdzie posiadasz włączanie telegazety.
Możliwe, że będą więcej, niż jedna kombinacja dla tego TV ustawień pilota.
Pod warunkiem, że ten pilot obsługuje ten typ TV.
Stawiam choć nie wiem że telegazeta będzie pod tym przyciskiem zaznaczonym prze zemnie białym kółkiem.
Zapraszamy w każdego Dnia tygodnia o każdej porze dnia na telefoniczną konferencję dla użytkowników portalu elektroda.pl [Testowo]
telefon:224 723 999 wewnętrzny należy wybrać z klawiatury: 14734 Od czekać co najmniej 10 minut.
Bezpłatne połączenie dla tych co mają bezpłatne na stacjonarne w abonamencie. Pokój ogólnie dostępny. Nie wymaga hasła. My rejestrujemy rozmowy, ciekawsze publikujemy na elektroda.pl. Wasz operator rejestruje połączenia tylko dla was, abyście wiedzieli jak długo rozmawialiście i czy płaciliście za rozmowę.
Pamiętajcie podczas rozmów należy zachować ostrożność i nie podawać wrażliwych danych.
Technik telekomutacji, technik teletransmisji, technik informatyki, z zawodu monter urządzeń telekomunikacyjnych. Krzysztof Jerzy Żak.
✨ Użytkownik poszukuje sposobu na wyświetlenie napisów dla niesłyszących w programie ZDF, korzystając z teletextu na kanale 777. Problem polega na tym, że po włączeniu teletextu na ekranie pojawia się czarny tło, co uniemożliwia jednoczesne oglądanie filmu. Użytkownik pyta, jakie przyciski na pilocie należy wcisnąć, aby uzyskać napisy nałożone na obraz filmu. W odpowiedziach zasugerowano użycie oryginalnego pilota telewizora oraz poszukiwanie odpowiedniego przycisku telegazety na pilocie uniwersalnym. Użytkownik potwierdził, że oryginalny pilot działa, ale szuka odpowiednika przycisku text na pilocie uniwersalnym. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.