logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

comsat plus tv crt - stary dekoder sat comsat economic co na pilocie wcisnąć txt

qwerty45678 11 Lut 2017 11:33 1857 6
REKLAMA
  • #1 16269835
    qwerty45678
    Poziom 7  
    Interesuje mnie wyświetlenie napisów dla niesłyszących tv zdf. Są one na stronie zdf teletextu 777. Jak klikam na pilocie czerwony text to włącza się teletext, wybieram 777 i są napisy ale i cały teletext w trybie jakby av z ciemnym ekranem a nie wyświetlany film. Pamiętam że jest opcja by teletext był nałożony na obraz filmu bez tła av, oraz jest opcja by tylko sama dolna część samych napisów z tej strony 777 była bez teletekstu. To mnie interesuje właśnie. By ktoś głuchy oglądał i rozumiał. Co wciskać na pilocie? Mam niestety tryb całego teletextu z tłem czarnym av bez filmu a jak kliknę exit na pilocie to się teletext wyłącza w ogóle i jest sam film.
    Załączniki:
    • comsat plus tv crt - stary dekoder sat comsat economic co na pilocie wcisnąć txt fotopilot.JPG (6.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16270053
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1153
    Proponuję abyś spróbował użyć pilota od tv a nie od dekodera.
    Spróbuj na innych programach.
  • REKLAMA
  • #3 16270329
    qwerty45678
    Poziom 7  
    Ale co wciskać na pilocie tv? Dekoder odbiera programy sat niekodowane i ma 12 lat tv też 12 lat.

Dodano po 1 [minuty]:

Na jakich programach? Dekoder mam podłączony scartem a tv w trybie av.
  • REKLAMA
  • #4 16270348
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15523
    qwerty45678 napisał:
    Ale co wciskać na pilocie tv?

Klawisz telegazety.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 16273976
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    krzysiozak napisał:
    Proponuję abyś spróbował użyć pilota od tv a nie od dekodera.
    Spróbuj na innych programach.

A wiesz czy TV ma TXT?
    Do autora-podaj model TV.
    Cytat:
    COMSAT PLUS to zwykły ,stary analog a nie tuner cyfrowy!!!!!

W analogu jeszcze odbierasz ZDF?
  • REKLAMA
  • #7 16291062
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1153
    qwerty45678 napisał:
    Ok działa na oryginalnym pilocie tv pożyczonym od babci. Ale gdzie na tym uniwersalnym mogę mieć odpowiednik przycisku text https://www.google.pl/search?q=rc9207+watson&...UIBygB&biw=800&bih=1280#imgrc=PqDA8EeCOoWCVM:

Jak uruchomisz pilota uniwersalnego, zgodnie z instrukcją obsługi, żeby działało pogłaśnianie przyciszanie, zmiana programu o jeden w górę w dół itd.. . W tedy drogą prób na wszystkich przyciskach dojdziesz do tego gdzie posiadasz włączanie telegazety.
    Możliwe, że będą więcej, niż jedna kombinacja dla tego TV ustawień pilota.
    Pod warunkiem, że ten pilot obsługuje ten typ TV.
    Stawiam choć nie wiem że telegazeta będzie pod tym przyciskiem zaznaczonym prze zemnie białym kółkiem.

comsat plus tv crt - stary dekoder sat comsat economic co na pilocie wcisnąć txt

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na wyświetlenie napisów dla niesłyszących w programie ZDF, korzystając z teletextu na kanale 777. Problem polega na tym, że po włączeniu teletextu na ekranie pojawia się czarny tło, co uniemożliwia jednoczesne oglądanie filmu. Użytkownik pyta, jakie przyciski na pilocie należy wcisnąć, aby uzyskać napisy nałożone na obraz filmu. W odpowiedziach zasugerowano użycie oryginalnego pilota telewizora oraz poszukiwanie odpowiedniego przycisku telegazety na pilocie uniwersalnym. Użytkownik potwierdził, że oryginalny pilot działa, ale szuka odpowiednika przycisku text na pilocie uniwersalnym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA