To tak: pierwszy link moderatora prowadzi do dość dokładnego sprawozdania montażu napędu wraz z automatycznymi ryglami (podradzałem tam gościowi to i owo) - jeśli dokładnie przeczytasz jest tam też odpowiedź na pytanie 3 (i nie tylko - zwłaszcza gość położył nacisk na wzmocnienie konstrukcji blaszaka) - klient próbował bez zewnętrznej ale był kiepawy zasięg i wyciągnął antenkę w najprostszy możliwy sposób - używając gotowca i podpinając skróconą oryginalną antenkę do środkowej żyły koncentryka.
Quote: Dodam że do bramy wjazdowej mam automatykę NICE (pilot to NICE ON2E Pilot 2-kanałowy).
Chciałbym aby jednym przyciskiem otwierać/zamykać bramę a drugim otwierać/zamykać drzwi do blaszaka.
Jest to możliwe , ale na innym pilocie.
2.Czy koniecznie musi być automatyka nice. NIE
Nie
Ze strony sterowania i pilotów - podpinasz zewnętrzny odbiornik współpracujący z pilotami Nice One (np. oryginalny odbiornik Nice wpięty w przekaźnikową kartę adaptacyjną - 200 zł; lub zamiennkik - odbiornik Proxmia NMxFL (Flor) - Flor jest zgodny z ONE/ERA - za ok 120 zł) do dowolnego napędu i masz dowolny napęd gadający z pilotami Nice.
Quote: Czy koniecznie musi być automatyka nice ?? Na allegro są takie po 500 zł - jakichś dziwnych firm...
Twój wybór. Osobiście mam za 320zł i jakoś 4 rok działa. Do Nice i Faaca (i w mniejszym zakresie do innych "markowych") znajdziesz w razie niszczącej awarii właściwie wszystkie części zapasowe - a do np. mojego napędu ML500 są dostępne tylko zapasowe piloty i wózek pociągowy.
Dochodzi jeszcze kwestia gwarancji - na nonamy (albo i tanie namy) z a....ro jest tylko taka gwarancja jaka zapewni sprzedawca - a jeśli on się rozpłynie jak sen złoty to gwarancja też. Podobnie sprawa się ma z markowymi napędami sprzedawanymi detalicznie w różnistych internetowych i a...wych sklepach - na taki napęd (nie montowany przez autoryzowanego instalatora) centrala firmy nie daje gwarancji i też pozostaje ci liczyć na rekojmię sprzedawcy.
Właściwie na jaką-taką gwarancje w pełnym znaczeniu możesz liczyć wyłącznie kupując hipermarketową wersję markówki przeznaczoną typowo do własnoręcznego montażu.