Cześć,
Mam taką konfigurację:
1) Satel Integra 64 (centralka)
2) Satel CA4128LCD (manipulator)
3) BOSCH ISC-BDL2-WP12 (czujka, 5szt.)
4) Satel SPL5010R (syrena zewnętrzna)
5) Satel SPW100 (syrena wewnętrzna)
6) Satel TSD-1 (czujka dymu i ciepła)
7) ELMES GSM2 (moduł GSM)
8) Obudowa z zasilaczem 50VA
9) Akumulator 18AH 12V
Podłączyłem wszystko oprócz modułu GSM (ELMES GSM2) i czujki dymu (Satel TSD-1).
Niestety nie jestem do końca przekonany jak to podłączyć. Chociaż przeanalizowałem instrukcje i konfiguracje jakie znalazłem na internecie.
Narysowałem cały schemat podłączenia , tak jak wydawało mi się że powinno działać.
System działa ale bez modułu GSM i czujki dymu/ciepła.
Zastanawiam się czy TAMPer z obudowy i modułu GSM można podłączyć pod jeden obwód do TAMPera syreny zewnętrznej?
Mam dylemat przy podłączeniu zasilania dla czujki dymu/ciepła i modułu GSM do zasilania pod wyjścia OUT3 i OUT4?
Czy to nie będzie za duże obciążenie zasilania na tych wyjściach?
Zmodyfikowałem schemat podłączenia i mam nadzieję, że wszystko jest przejrzyste.
Czy ktoś mógłby mi pomóc podłączyć te dwa elementy?
Dzięki i pozdrawiam.
Mam taką konfigurację:
1) Satel Integra 64 (centralka)
2) Satel CA4128LCD (manipulator)
3) BOSCH ISC-BDL2-WP12 (czujka, 5szt.)
4) Satel SPL5010R (syrena zewnętrzna)
5) Satel SPW100 (syrena wewnętrzna)
6) Satel TSD-1 (czujka dymu i ciepła)
7) ELMES GSM2 (moduł GSM)
8) Obudowa z zasilaczem 50VA
9) Akumulator 18AH 12V
Podłączyłem wszystko oprócz modułu GSM (ELMES GSM2) i czujki dymu (Satel TSD-1).
Niestety nie jestem do końca przekonany jak to podłączyć. Chociaż przeanalizowałem instrukcje i konfiguracje jakie znalazłem na internecie.
Narysowałem cały schemat podłączenia , tak jak wydawało mi się że powinno działać.
System działa ale bez modułu GSM i czujki dymu/ciepła.
Zastanawiam się czy TAMPer z obudowy i modułu GSM można podłączyć pod jeden obwód do TAMPera syreny zewnętrznej?
Mam dylemat przy podłączeniu zasilania dla czujki dymu/ciepła i modułu GSM do zasilania pod wyjścia OUT3 i OUT4?
Czy to nie będzie za duże obciążenie zasilania na tych wyjściach?
Zmodyfikowałem schemat podłączenia i mam nadzieję, że wszystko jest przejrzyste.
Czy ktoś mógłby mi pomóc podłączyć te dwa elementy?
Dzięki i pozdrawiam.