Ok gersik,czyl;i taj jak zaznaczyłeś na rysunku mi jeszcze ten czerwony kawałek grubej kreski to rura piec 5\4.Tylko tak ja mamk podłogówke na gorze w łazience i na dole(czyli przedpokój,lazienak i kuchnia),więc bede musiał jeszcze przy wyjsciu zaraz zam pompą dać chyba jakoś trójnik,żeby też woda z pompki również była podawana na podłogówke na dół.
Dodano po 19 [minuty]: Aha i jeszcze jedno ,zamiesciłem zdjecie tego zaworu 3 D co jest u mnie i on ma zostac podłaczony w takiej pozycji zaraz na wyjsciu z pieca jak pokazane na tym zaworze czyli .Zasilanie z pieca ,czerwona strzałka,niebieska doprowadzenie powrotu z podłogówki.A na górze wychodzi już woda wymieszana na pompkę podłogówki.Tak to ma wyglądać ,zainstalowanie tego zaworu? A odnosnie tego układu otwartego,to zasilanie też ma być wziete bezposrednio z pieca,z tego co widze na schematach.Dzieki kolego gersik za poprawkę rysunku.
Dodano po 1 [minuty]:
Dodano po 4 [godziny] 11 [minuty]: I jeszcze jedna sprawa mi sie przypomniała.Czy jest to normalne,akurat tutaj u mnie w tej instalacji,żeby powrót z grzejników był połaczony z powrotem z podłogówki?Zamieszczam zdjecie poniżej,tam gdzie palcem pokazałem,taki krótki kruciec.Aha ,bo u siebie w sterowniku mam wyjscie na 3 pompki ,c.o,podlogówka i cwu.Trzeciej pompki od cwu nie ma.Pompka od C.O pracuje również dla c.w.u.Jest to do przyjęcia?U brata patrzylem w sumie tez pompa od c.o,pracuje dla tez dla cw.u.Zdjecie ponizej równiez tej pompki C.O z parametrami.Bo ktos pisał tutaj na forum wyżej,że jak pompa bedzie miała za małe parametry,to nie bedzie tak dawac jak potrzeba i grzejniki nie bedą tak ciepłe jak powinny być ,czyli w moim wypadku góra gorąca,a dół ledwo letni.
Dodano po 59 [sekundy]:
Dodano po 1 [minuty]: i zdjecia pomp,czerwona oczywiscie od c.o
Dodano po 49 [sekundy]:
Dodano po 54 [minuty]: Ale uwazam,że za wszystko jest odpowiedzialna zle wpieta pompa od podłogówki,powinna mieć osobne zasilanie,czyli tak jak mi tu kolega podpowiedział ,wyprowadzenie z pieca powinno być na podłogówke i na C.o bezposrednio z trójnika ,jak zwał to po fachowemu nie wiem.Ale wiadomo o co chodzi