Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkebi88 napisał:Sorry kolego, ale na Twoim miejscu należało zapytać o wartość zabezpieczenia obwodu wykonanym przekrojem 1,5mm2.Pytanie mam jeszcze takie czy jak ze ściany mam przewód 3 x 1.5 to do zmostkowania dać 3x 1.5 czy 3 x 2.5 ?
kebi88 napisał:Pytanie mam jeszcze takie czy jak ze ściany mam przewód 3 x 1.5 to do zmostkowania dać 3x 1.5 czy 3 x 2.5 ?
kkas12 napisał:Sorry kolego, ale na Twoim miejscu należało zapytać o wartość zabezpieczenia obwodu wykonanym przekrojem 1,5mm2.
Otóż maximum 13A co przy prądzie znamionowym gniazda 16A powinno wyjaśnić Ci zrozumienie terminu "niefunkcjonalność instalacji". I na to przekrój mostków nie ma żadnego wpływu.
kebi88 napisał:czy jak ze ściany mam przewód 3 x 1.5 to do zmostkowania dać 3x 1.5 czy 3 x 2.5 ?
haneb napisał:Skąd się wzięło to "maximum 13A"? Według norm przewód 3x1.5mm² w normalnych warunkach w tynku ma obciążalność długotrwałą nawet 21A.
kebi88 napisał:ekspres do kawy, czasem mikrofala... czasem czajnik.
kebi88 napisał:Gniazdko będzie używane sporadycznie
kebi88 napisał:ekspres do kawy, czasem mikrofala... czasem czajnik.
kebi88 napisał:Tak. Trzy gniazda sporadycznie używane.Gniazdko będzie używane sporadycznie, ekspres do kawy, czasem mikrofala... czasem czajnik.
kebi88 napisał:Znalazłem na yt taki filmik rzuć okiem na to.
https://www.youtube.com/watch?v=sj4OU1gm9hE
Teraz pytanie jest takie, czy ten kabel ze ściany który jest drutem, mogę zapleść z linką ? Bo na filmiku używają linki... mój zasilający jest jako drut.
kebi88 napisał:Więc zrobię tak, drut wychodzący ze ściany połączę przez wago z linką która będzie między gniazdkami.. było by to ?