Chciałbym w ramach eksperymentu wstawić komputer do innego pomieszczenia. Tak aby w pokoju mieć jedynie monitor, klawiaturę i myszkę. Chodzi mi całkowitą redukcje hałasu. Mój komputer nie jest szczególnie głośny i zwykle będąc on-line słucham muzyki ale czasem jak coś czytam i potrzebuje chwili skupienia to szum wiatraka/odgłosy dysku mnie irytują. Pomysł jest prosty… zamiast inwestować czas i pieniądze w wyciszenie PC’ta postanowiłem wywalić sprzęt do pokoju obok i pociągnąć jedynie kilka kabli. I teraz mam pytanie. Czy taka konfiguracja będzie działać:
- kabel D-Sub 10m
- aktywny przedłużacz USB 10m + USB hub
Wątpliwości mam jedynie co do tego podłączenia USB, czy po podpięciu hub’a do i tak już długiego kabla USB 10m, nie będzie problemu z jakością sygnału z myszki i klawiatury? Może zastosować jakiś inny typ połączenia? Będę wdzięczny za sugestie.
- kabel D-Sub 10m
- aktywny przedłużacz USB 10m + USB hub
Wątpliwości mam jedynie co do tego podłączenia USB, czy po podpięciu hub’a do i tak już długiego kabla USB 10m, nie będzie problemu z jakością sygnału z myszki i klawiatury? Może zastosować jakiś inny typ połączenia? Będę wdzięczny za sugestie.