dzimi napisał:
Na forum sporo tematów dotyczących braku podświetlenia. Ale już tak w skrócie... Jak rozumiem treść jest wyświetlana na monitorze- w takim przypadku proponuję podstawić świetlówki w celu wykluczenia tego najczęstszego uszkodzenia.
Jest sporo i sporo z nich przeczytałem ale w większości oczywiście jak już ktoś sobie poradził to za wiele nie powiedział jak do tego doszedł lub w temacie opisane są wszelakie pomiary itp. jednakże dla kogoś bez wiedzy w temacie monitorów, jest to żargon niezrozumiały... Nie stworzyłem tematu dlatego że nie chciało mi się czytać tego co już jest, lecz stworzyłem go dlatego bo to co jest... niewiele mi pomogło.
Irytuje mnie również nabijanie sobie postów poprzez wypisywanie czegoś co nic nie wnosi, a jak poprosze o dokładniejsze instrukcję to już odzewu nie ma...
Co do Twojej sugestii z podstawieniem świetlówek, narazie nie mam takiej możliwości ale może Ty mi wyjaśnisz pewną kwestię, spotkałem się ze stwierdzeniem że jeżeli jedna świetlówka jest niesprawna to występuje takie właśnie zachowanie monitora, po podpięciu sprawnej świetlówki w miejsce niesprawnej, podświetlenie już nie będzie gasnąć, czy jest to prawda ?