logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyciszyć dzwonek w domofonie? Model z dwoma zworkami na płytce

Hegotf 16 Maj 2017 20:35 5139 4
REKLAMA
  • #1 16480000
    Hegotf
    Poziom 2  
    Witam,

Chciałbym się zapytać czy ktoś z Wam ma pomysł jak wyciszyć/wyłączyć dźwięk dzwonka domofonu? Po rozkręceniu domofonu widziałem że na płytce jest trochę opcji dostępnych do ustawienia za pomocą dwóch zworek (w prawym górnym rogu zdjęcia). Ktoś może rozpoznaje co to za model domofonu?

Jak wyciszyć dzwonek w domofonie? Model z dwoma zworkami na płytce Jak wyciszyć dzwonek w domofonie? Model z dwoma zworkami na płytce
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16480029
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    Jeżeli nie znajdziesz odpowiedniego potencjometru , możesz po prostu dobrać i dolutować odpowiedni rezystor w szereg z dzwonkiem .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16480030
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15467
    Zwory służą do ustawiania adresu abonenta - nie ruszaj ich.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16480080
    IGS

Poziom 22  
    Ocena: 60
    ten unifon (LF8) występuje w wersji w wyłącznikiem
    nie pamiętam w tej chwili w które punkty jest on lutowany ( bo jest) ale gdy unifon bez wyłącznika miałem przerobić na unifon z włącznikiem, to kupujesz przełącznik suwakowy on-of, mieści się on w otworze w dolnej krawędzi unifonu (tak wytłoczony że trzyma się bez dodatkowych mocowań) i przepuszczasz przez niego linię L+ (lub L-) i masz wyłącznik
    co do ściszania, to ta wersja unifonu nie występuje z regulacją głośności dzwonienia

Jak wyciszyć dzwonek w domofonie? Model z dwoma zworkami na płytce

Dodano po 4 [minuty]:

ps. co do ściszania to od systemu Laskoemx 2501 w górę są dostępne ustawienia użytkownika, dostępne bez instalatora, na ogół nie blokowane
    min można ustawić z poziomu użytkownika poziom głośności dzwonka, lub np narastający ( to chyba w wersji 2502 i nowszej)
    instrukcja http://www.laskomex.com.pl/wsparcie.php
    Konto firmowe:
    IGS teletechnika i automatyka obiektów
    Bażyńskiego 32 lok 12, Gdańsk, 80-312 | Tel.: 58 XXX XX XX (Pokaż) | Strona WWW: www.igs-systemy.pl
  • #5 16481868
    Hegotf
    Poziom 2  
    Witam,

dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Będę się kontaktował z serwisem domofonów żeby zrobić modyfikację i dolutować wyłącznik. Wielkie dzięki!
REKLAMA