Ekran: 54.6 cm (21.5") Full HD (1920 x 1080)
Technologia panelu: Twisted Nematic Film (TN Film)
Inputs: HDMI, DVI, VGA
Czas reakcji: 5 ms
Jasność: 200 cd/m²
Z tej serii matrycę IPS ma model:
K222HQL
UM.WX6EE.B01
W sklepie miałem mozliwość sprawdzenia kilku wybrańców bo były podłączone. Wygrał AOC. Ten za 419zł bez głośników też był ok.
LG w cenie do 500zł (IPS) w jakości obrazu z AOC szans nie miały.
Philipsy? Miałem wrażenie że stoję przed TFT a nie IPS!
Acer odpadł choć miał ładny obraz. Odpadł bo te IPS wyglądało jak nie IPS. Za małe kąty. Sporo za małe. Stanąłem z boku i z AOC i nawet LG wszystko czytałem a z Acera już nie. Biały kolor w Office zrobił się szaro-stalowy a czcionka nieczytelna. To nie jest IPS.
A czemu AOC?
Z odległości 60-70cm na niałym tle w czcionce 11pkt. w rozdzielczości 1920x1080 nie widać z czego składają się literki. Zero pikselozy. Dosłownie jak drukowane w drukarni!
W LG niestety było widać plamkę choć ponoc ma ją taką sama jak AOC (0,2428).
I jeszcze jedno na koniec. Jeśli macie jakieś starsze LCDki z lat do 2010,2011 to je wymieniajcie. Przez to co widzę na ekranie szczęka mi opadła. Wszystkie fotki rodzinne mają całkiem inne kolory jak zawsze. Nawet na plaży widać na niebie więcej mew! Tego to się nie spodziewałem. Wcześniej pracowałem na TFT 14" 1366x768. Wszystkie fotki robione pow. 20MPX. Na nowym monitorze bluzke na fotce mam turkusową a na laptopie niebieską. Normalnie szok.
Samochód na fotce na nowym sprzęcie jest złoty metallic a na starym brązowy jasny metallic. Na jednej z fotek wszystkie kwaity w ogrodzie są jak by czerwone z lekką pomarańczką a na nowym znalazły się i różowe. No i nareszcie czarny jest czarny a nie siwy a biały - biały a nie kremowy.
PS. To stara szata elektrody jest zielona a nie brązowa?????
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.