logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kamery do monitoringu placu przed domem z rejestratorem na tydzień

ms89 29 Cze 2017 11:43 1683 8
  • #1 16558064
    ms89
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam, potrzebuję założyć sobie jedną kamerę + rejestrator( pamięć około tygodnia) przed domem, która będzie monitorowała otoczenia w nocy jak i za dnia, kamera ma być jedna wiec zależy mi na bardzo dobrej jakości obrazu i żeby była łatwa do montażu, odległość kamery od rejestratora będzie zaledwie kilka metrów. Proszę o pomoc w doborze
  • #2 16558167
    tonsileg
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Jeśli chodzi o jakość i dopasowanie, przede wszystkim określ jaki budżet, jednak najlepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie niedrogiej kamery 4in1 z rejestratorem cvi od HikVision lub BCSa.
    Do wyboru będziemy mieli kopułke i tubę.Sprecyzuj więc budżet a dobierzemy fajny zestaw.Kamerki zaś montowane są do łapy lub eewacji za pomoca śrub, zaś podłączenie sprowadza się do jednej skrętki lub też jednego koncentryka i 2 żyłowej linki.
  • #3 16558221
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 606
    Rejestrator w dobrej cenie i obsługujący 5 systemów polecam serię BCS-XVR obsługuje kamery IP dodatkowo kamery HD-CVI, HD-TVI, AHD i CVBS.
    Posiada wyjścia VGA i HDMI do podłączenia monitora lub TV.
  • #4 16558391
    ms89
    Poziom 12  
    Budżet nie gra większej roli ma być jakość powiedzmy do 7 tys. trochę doczytałem o technologia HD CVI najbardziej mi odpowiada wysoka jakość male zakłócenia łatwa obsługa koszty niewielkie z tego co widzę czyli to będzie to czego poszukuje.

kopuła czy tuba to bez większego znaczenia bo kopułę przykręcę do elewacji a tubę przykręcę do wystającej części dachu.
  • #5 16559107
    tonsileg
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Obecnie kamerka 4in1 + rejestrator 4 in1 lub trybryda, jednak jeśli nie ma potrzeb pod ip to po co się w nie pchać, lepiej mieć dobre uhd niż na siłę sieć,co tylko zwiększy koszta .Przy jednej kamerce nie ma sensu zwłaszcza ,ze odległości będą niewielkie.I tak jak pisałem hikVision lub BCS obecnie obie firmy maja fajne propozycje z nowego cennika i duży wybór 4in1
  • #6 16559598
    ms89
    Poziom 12  
    Kamera będzie miała za zadania ogarnąć plac w odległości 50m, to jaka polecasz kamerkę + rejestrator i jak to wyczystko podłączyć? możecie podpowiedzieć?
  • #7 16578754
    ms89
    Poziom 12  
    ktoś podrzuci jakiś przykładowy zestaw?
  • #8 16580238
    liseczq
    Poziom 21  
    Ocena: 193
    Witaj

Ja kupiłem w lombardzie rejestrator: Easycam EC-7804T za 100zł (hybryda: 4BNC + 8ethernet). Poprawiłem go, dodałem mu radiator na procek, wgrałem nowy soft, zamontowałem mały wentylatorek (pracuje na niższym napięciu - jest bezgłośny)

Do tego kamerka używana na znanym portalu aukcyjnym (Full HD, ONVIF): za 150zł (IrDa 40m)

Wszystko po ethernecie, spięte w sieć domową (podgląd na każdym komputerze w domu)

Dysk - trafił mi się SSD 128Gb, Ty możesz kupić magnetyczny - spokojnie 1Tb Ci wystarczy na tydzień. Wszystko spiąłem w sieć domową, nadałem sztywną adresację i działa.

Chciałem podobnie tak jak Ty monitorować podwórko przed domem. Całość wyszła mnie może 400zł. Działa 24h.
  • #9 16580302
    CAMSAT

Poziom 10  
    Witam.

Jeśli zależy Panu na prostocie rozwiązania polecam zestaw ICAM MobileHD
    http://camsat.com.pl/cctv-1/mobilna-kamera-miejska-hd/icam-mobilehd
    Do urządzenia wystarczy dostarczyć 230V, może być zasilone nawet z oświetlenia nocnego (zestaw można wyposażyć w akumulator, który ładuje się w nocy) Wszystko znajduje się w jednej obudowie - obrotowa kamera IP, rejestrator, dysk, radio 5GHz, jak również router LTE, dzięki czemu zarówno do podglądu, jak i do nagrań będzie miał Pan dostęp z dowolnego miejsca na świecie.
    W razie pytań zapraszam do kontaktu
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    CAMSAT Gralak Przemysław
    Ogrodowa 2a, Solec Kujawski, 86-050 | Tel.: 505XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: camsat.com.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kamery do monitoringu przed domem z rejestratorem, który umożliwi zapis obrazu na tydzień. Zależy mu na wysokiej jakości obrazu zarówno w dzień, jak i w nocy, oraz na łatwości montażu. W odpowiedziach polecane są kamery 4in1 oraz rejestratory hybrydowe, szczególnie od firm HikVision i BCS. Użytkownicy sugerują modele rejestratorów BCS-XVR oraz Easycam EC-7804T, a także zestaw ICAM MobileHD, który łączy kamerę, rejestrator i zasilanie w jednej obudowie. Wskazano również na możliwość podłączenia dysku twardego o pojemności 1TB dla tygodniowego zapisu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA