Cześć, chciałbym się nauczyć wykonywać pomiary, ze względu na zainteresowanie elektryką a także tym, że czasami w pracy wykonuje mniejsze lub większe przeróbki instalacji. Choć szkołę skończyłem o innym kierunku a pracuje też gdzie indziej.
Może w przyszłości zmienię branżę. Przynajmniej posiadam świadectwo kwalifikacyjne E z zakresem kontrolno-pomiarowym i trochę teorii liznąłem.
Szukam jakiegoś używanego, ze względu cel (jak na razie hobbistycznie) i cenę (do ok. 2000zł) miernika, najlepiej takiego za pomocą którego mógłbym wykonać wszystkie pomiary wymagane przy odbiorze/kontrolach okresowych. Znalazłem takie - co sądzicie o EurotestCOMBO MI 3125 z B albo KYORITSU KEW 6010B (300zł droższy)?
Pozdrawiam
Szukam jakiegoś używanego, ze względu cel (jak na razie hobbistycznie) i cenę (do ok. 2000zł) miernika, najlepiej takiego za pomocą którego mógłbym wykonać wszystkie pomiary wymagane przy odbiorze/kontrolach okresowych. Znalazłem takie - co sądzicie o EurotestCOMBO MI 3125 z B albo KYORITSU KEW 6010B (300zł droższy)?
Pozdrawiam