Witam.
Sytuacja dla mnie nietypowa - głębokość osadzenia zawiasu od krawędzi słupka wynosi 27cm. Szczegóły na rysunku:
Co prawda skrzydło jest bardzo grube (powyżej 6cm) i wydaje mi się, że wymiar mógłbym liczyć nie od zawiasu, lecz od powierzchni skrzydła - proszę poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Kąt otwarcia 95 stopni wystarczy.
Zacząłem od siłowników ramieniowych, ale nawet tu nie każdy się nada:
-DEA Geko - max 15cm do zawiasu
-FAAC391 - max 22cm
-BFT Virgo - max 21cm
-Nice Hopp - max 25cm - może, może, ...jeśli moje rozumowanie jest słuszne
-Somfy Avoxia 220B - max 25cm - jak wyżej (chyba najtańszy w rankingu)
Chyba się nadadzą:
-Nice Hyke - do 40cm!
-King Gates Modus 420 - max 35cm (nie mogłem znaleźć dystrybutora, a co dopiero dostępność serwisu)
-DEA Beko wersja BL - max 30cm - jak wyżej, telefon jedynego dystrybutora nie odpowiada.
-BFT Igea - max 30cm
Piszę "chyba", bo nie sprawdzałem jeszcze, czy zmieszczę się z drugim newralgicznym wymiarem, czyli odległość napędu od zawiasu (zawias jest dość mocno oddalony od słupka).
No i te ceny!
Mały problem jest również z tym, że w przypadku napędu ramieniowego ograniczam trochę światło furtki, która znajduje się z drugiej strony słupka.
Może więc jakieś siłowniki tubowe tu podejdą? Byłoby taniej a i nie będą nachodzić na furtkę.
Bardzo proszę o jakieś sugestie, najlepiej z widełkami cenowymi.
Sytuacja dla mnie nietypowa - głębokość osadzenia zawiasu od krawędzi słupka wynosi 27cm. Szczegóły na rysunku:
Co prawda skrzydło jest bardzo grube (powyżej 6cm) i wydaje mi się, że wymiar mógłbym liczyć nie od zawiasu, lecz od powierzchni skrzydła - proszę poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Kąt otwarcia 95 stopni wystarczy.
Zacząłem od siłowników ramieniowych, ale nawet tu nie każdy się nada:
-DEA Geko - max 15cm do zawiasu
-FAAC391 - max 22cm
-BFT Virgo - max 21cm
-Nice Hopp - max 25cm - może, może, ...jeśli moje rozumowanie jest słuszne
-Somfy Avoxia 220B - max 25cm - jak wyżej (chyba najtańszy w rankingu)
Chyba się nadadzą:
-Nice Hyke - do 40cm!
-King Gates Modus 420 - max 35cm (nie mogłem znaleźć dystrybutora, a co dopiero dostępność serwisu)
-DEA Beko wersja BL - max 30cm - jak wyżej, telefon jedynego dystrybutora nie odpowiada.
-BFT Igea - max 30cm
Piszę "chyba", bo nie sprawdzałem jeszcze, czy zmieszczę się z drugim newralgicznym wymiarem, czyli odległość napędu od zawiasu (zawias jest dość mocno oddalony od słupka).
No i te ceny!
Mały problem jest również z tym, że w przypadku napędu ramieniowego ograniczam trochę światło furtki, która znajduje się z drugiej strony słupka.
Może więc jakieś siłowniki tubowe tu podejdą? Byłoby taniej a i nie będą nachodzić na furtkę.
Bardzo proszę o jakieś sugestie, najlepiej z widełkami cenowymi.