Witam, mam problem z lewym poborem prądu w Astrze h. Podczas postoju pobór prądu jest na poziomie 0,21-0,23A. Po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, że po wyjęciu bezpiecznika 5A odpowiadającego za oświetlenie wnętrza kabiny pobór prądu spadł do 0,08-0,1A więc powiedzmy, że taka wartość jeszcze mogłaby być akceptowalna. Chcąc dojść gdzie dokładnie jest przyczyna wyciągnąłem wszystkie żarówki z wnętrza pojazdu aby sprawdzić czy przypadkiem jakaś żarówka nie robi zwarcia i okazało się że po ich wyciągnięciu wartość poboru nie zmieniła się i dalej jest 0,21-0,23A, natomiast po wyciągnięciu bezpiecznika wartość od razu spada. Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem albo wie co jeszcze można było by sprawdzić proszę o informację.
Dziwne jest dla mnie że po wyciągnięciu wszystkich żarówek dalej jest lewy pobór prądu, być może jest jakieś zwarcie na kabelkach ale nie wiem jak i gdzie dokładnie szukać.
Dziwne jest dla mnie że po wyciągnięciu wszystkich żarówek dalej jest lewy pobór prądu, być może jest jakieś zwarcie na kabelkach ale nie wiem jak i gdzie dokładnie szukać.