logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić oryginalne akumulatory Sanyo-Panasonic Eneloop AA?

stahurski 03 Gru 2017 11:10 2766 4
  • #1 16864698
    stahurski
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Od ostatnich moich zakupów eneloopów trochę się pozmienialo,sanyo już ich nie produkuje ,przejęło ich panasonic,na aledrogo jest moim zdaniem sporo podrobek ,dlatego warto kupować w tych miejscach:
    http://www.panasonic-eneloop.eu/pl/gdzie-mo%C5%BCna-kupi%C4%87-akumulatory-eneloop
    Załączniki:
    • 99162020_Catalogue_eneloop_PL_2017_LR.pdf (7.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 16864779
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2355
    Czemu ma służyć ten wątek?
    Nie od dziś wiadomo że na rynku jest pełno podróbek wszystkiego, więc i podróbki eneloop'ów pewnie są :P
    Nieświadomy tej strony co podesłałeś sam ostatnio kupiłem 8x aku eneloop z alledrogo - ale zrobiłem to z głową, sprzedawca był oznaczony jako autoryzowany sklep. Okazuje się że, ten sprzedawca również jest na stronie panasonica.

Na dzień dzisiejszy bałbym się zakupić np. kartę pamięci albo pendrive na pierwszej lepszej aukcji. Takie rzeczy to najlepiej kupować w jakiejś większej sieci sklepów.
  • #3 16864953
    stahurski
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    W tym krótkim wpisie,ująłem to co znalazłem w necie,czyli dalej nr1 w aku rządzi enneloop(pomimo ,że już panasonoic),tylko niewspólmiernie dużo na rynku jest nie orginalnych aku
  • #4 16865121
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2655
    Nie do końca wiadomo, co tam ująłeś. Nie stosujesz podstawowych zasad gramatyki i składni, a zdania sprawiają wrażenie wyprzedzających myśli. Popatrz chociażby na brak spacji przed/za nawiasami, na spację przed przecinkiem i jej brak po przecinku, czy to ułatwia czytanie? Czy tak się szanuje czytelników?
  • #5 19093478
    matematolek
    Poziom 1  
    sylweksylwina napisał:
    Czemu ma służyć ten wątek?

Może się na przykład przydać do odróżnienia prawdziwych Eneloop od podróbki. Właśnie takie zakupiłem na Allegro (4 sztuki Eneloop Pro 2500 mAh made in Japan). Sprzedawane jako nowe, ale niepełnosprawne, więc i tanio. Sprzedawca napisał, że zmierzył specjalistycznym urządzeniem i wyszła mu pojemność 700-800 mAh. I tu mamy pierwszy wskaźnik, który sugeruje, że akumulator jest podróbką. Nie każdy jednak dysponuje takim urządzeniem do pomiaru pojemności. Jednak mając wcześniej sporo do czynienia z oryginałami, można stwierdzić natychmiast, jeszcze kilka różnic:

1. Zbyt mała pojemność, więc urządzenia działają znacznie krócej.
    2. Wyczuwalnie niższa waga. Po zważeniu wagą jubilerską, oryginał ważył ponad 30 g, natomiast podróbka sporo mniej - w moim przypadku niecałe 18 g. Różnica jest już wyczuwalna w ręku. Świadczy to o zdecydowanie mniejszej ilości elektrolitu.
    3. Zdecydowanie zbyt szybki postęp ładowania. Moje od pustego naładowały się w 35 minut.
    4. Niedorobione pod kątem wizualnym. Nieestetyczne napisy, jakieś dodatkowe folie, miejscami niedoklejona okleina.

Może się komuś te spostrzeżenia przydadzą, a może nie.

A na Allegro główną zaletą jest możliwość odsyłki :)

Pozdrawiam :)
REKLAMA