logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung Galaxy J3 2016 - Nie da się uruchomić

BladeMasterPL 10 Wrz 2018 15:58 8976 7
REKLAMA
  • #1 17433208
    BladeMasterPL
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Witam serdecznie. Mam problem otóż mianowicie wpadł mi do wody telefon Samsung Galaxy J3 (chyba 2016). Bateria była już niemalże rozładowana wiec prawie od razu po tym wypadku telefon wyłączył mi się. Po wyjęciu baterii i jej ponownemu włożeniu chciałem go naładować. Aczkolwiek podczas ładowania przy próbie włączenia go na początku wyskakuję mi że ma 0% a potem zamiast tego pokazuje mi żółty trójkąt w którym jest wykrzyknik a obok temperatura. Co mam zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 17433221
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    BladeMasterPL napisał:
    wpadł mi do wody

Po tym bateria wyjęta, telefon rozebrany, wysuszony?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17433243
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1662
    BladeMasterPL napisał:
    Co mam zrobić?

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1273413.html
  • REKLAMA
  • #4 17433329
    BladeMasterPL
    Poziom 3  
    Niestety nie do nie było tak niedawno a wtedy nie miałem dostępu do telefonu. Dopiero teraz go otrzymałem a minął rok a wątpię żeby ktoś go wcześniej suszył więc odpada.
  • REKLAMA
  • #5 17436395
    BladeMasterPL
    Poziom 3  
    To dziwne.Spróbowałem włożyć inną baterie i telefon działa.Tak w ogóle może mieć inną baterię niż ta którą dostaję od samego początku?
  • #6 17445010
    kongomaj
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    W J3 2016 po zalaniu często siadają wyświetlacze, telefon wygląda, jakby umarł: nie reaguje na nową baterię, ani na Home+Vol-+Vol++Power. Po zmianie seta wszystko wraca do normy. Zajdź do jakiegoś serwisu, niech Ci podłączą na krótko i się okaże.
  • #7 17445150
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    kongomaj napisał:
    W J3 2016 po zalaniu często siadają wyświetlacze, telefon wygląda, jakby umarł: nie reaguje na nową baterię, ani na Home+Vol-+Vol++Power. Po zmianie seta wszystko wraca do normy. Zajdź do jakiegoś serwisu, niech Ci podłączą na krótko i się okaże.

Co to ma do rzeczy, skoro lcd mu wyświetla??

Na początek musisz się zastosować do linku który podesłał nutergsm. Co do baterii możesz zastosować inną która pasuje, do J3(16) pasuje bodajże z J5 i GRand prime.
  • #8 17601149
    BladeMasterPL
    Poziom 3  
    Problem dawno rozwiązany,okazało się że jak go oddałem do serwisu,to płyta główna była zalana,po wymianie wszystko śmiga jak trzeba.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Samsung Galaxy J3 (2016), który wpadł do wody i nie uruchamia się. Po zalaniu telefon wyłączył się, a przy próbie włączenia pojawia się komunikat o 0% naładowania oraz żółty trójkąt z wykrzyknikiem i informacją o temperaturze. Użytkownicy sugerowali, aby sprawdzić, czy telefon był wysuszony oraz wymienić baterię, co w niektórych przypadkach pomogło. Ostatecznie, po oddaniu telefonu do serwisu, okazało się, że płyta główna była zalana, a po jej wymianie telefon działał prawidłowo.
REKLAMA