logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nowy grzejnik łazienkowy słabo grzeje - co robić?

logan91 29 Paź 2018 09:54 2961 4
REKLAMA
  • #1 17525184
    logan91
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Witam
    Kilka dni temu hydraulik zamontowal w łazience nowy grzejnik wszystko wyglądało pięknie lecz grzejnik słabo grzał😕😕
    Hydraulik stwierdził że grzejnik jest ozdobny więc ma wyglądać a nie grzać...
    Już od początku czułem że będzie problem bo hydraulik nie próbował rozwiązać problemu, pomijam to że grzejnik był krzywo zamontowany bo uciekła góra na prawą stronę i grzejnik był zapowietrzony ale poprawne ustawienie i odpowietrzenie nie pomogło.
    Mieszkam w bloku i nie mam pojęcia co może byc przyczyną grzeją 2 pionowe grubsze rury a poziome zimne.
    Przesyłam zdjęcie proszę o pomoc co może być przyczyną tak słabej efektywności grzejnika.
    Dodam że zasilanie jest po lewej stronie bo ta rura szybciej się nagrzewa a odpowietrzenie jest na prawej.
    Zaznaczona cześć grzejnika grzeje.
    Pozdrawiam
    Wojtek
    Załączniki:
    • Nowy grzejnik łazienkowy słabo grzeje - co robić? IMG_20181029_095149.jpg (2.45 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17525251
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2520
    logan91 napisał:
    Mieszkam w bloku i nie mam pojęcia co może byc przyczyną grzeją 2 pionowe grubsze rury a poziome zimne.

Podejrzewam, że hydraulik miał rację te poziome szczebelki pełnią raczej funkcję wieszaka na mokre ręczniki (są zbyt cienkie aby skutecznie przewodzić ciepło). Raczej nic z tym nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17525393
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1008
    Ten grzejnik stanowi raczej wystrój łazienki i nic więcej.Za dużo ciepła z niego nie uzyskasz.Standartowo montowane były grzejniki żeberkowe o 3 lub 4 żeberkach.Nie ma według mojego rozeznania lepszych grzejników drabinkowych które produkuje firma Calor i są one sprzedawane wyłącznie przez sklepy wielkopowierzchniowe Castorama.Odpowiednikiem grzejnika żeberkowego o takiej wartości cieplnej jest grzejnik o symbolu producenta Carp-40/90DB a jego cena to 374 zł Jest rozpoznawalny pod nazwą Carmen + 40 do grzejnika można zakupić plastikowe wieszaki montowane na drabinkach .Nie ma bata ten grzejnik grzeje całą powierzchnią i jest tak zaprojektowany że ma odpowiednio ukształtowane drabinki pozwalające na suszenie ręczników.

Dodano po 11 [minuty]:

do montażu tego grzejnika możesz zakupić również zestaw montażowy termostatu o symbolu 512587 w cenie około 60 zł.
  • #5 18145594
    logan91
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Grzejnik był mocno zapowietrzony prawdopodobnie zbyt szybko był zalewany wodą.
    Po odpowietrzeniu sprawność znacznie się poprawiła.
    Pozdrawiam
REKLAMA