Witam Serdecznie, mam takie pytanie, otóż kupiłem jakiś miesiąc temu akumulator amega 75 ah 800 A. Akumulator po zakupie jak sprawdzałem gęstość elektrolitu miał 1.28. Bawiłem się w aucie trochę, programy diagnostyczne itp., dużo rozruchu bez jazdy i gaszenie, po czym akumulator się rozładował. W spoczynku miał 12,30 V, podłączyłem prostownik elektroniczny VOLT Polska, dałem opcje śnieżynki by do 14.7 ładował. Po około 5,6 h osiągnął 14,7 V, było słychać elektrolit po czym prostownik automatycznie przełączył na napięcie podtrzymujące 13.6 V.
Akumulator po naładowaniu w pomieszczeniu na drugi dzień miał sprawdzając miernikiem 13.10 V, ale sprawdzając gęstość elektrolitu to było 12,6 granica zielonego z białym... Ja nie mam prostownika innego, tylko taki i nie wiem co robić czy montować do samochodu i jeździć?
Akumulator po naładowaniu w pomieszczeniu na drugi dzień miał sprawdzając miernikiem 13.10 V, ale sprawdzając gęstość elektrolitu to było 12,6 granica zielonego z białym... Ja nie mam prostownika innego, tylko taki i nie wiem co robić czy montować do samochodu i jeździć?