logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić?

Extreme191PL 15 Lut 2019 11:09 2343 2
REKLAMA
  • #1 17779427
    Extreme191PL
    Poziom 2  
    UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić?

Witam.

Kupiłem w tym tygodniu używany UPS Intex 600W 1000VA wczoraj działał normalnie pod akumulatorem AMG 45Ah ładował i dawał napięcie na odbiorniki podpięta była tylko lampa warsztatowa 100W. Przedmuchałem go sprężonym powietrzem z kurzu było tego trochę w środku i zostawiałem podpięty tylko pod akumulator wyłączony na noc w nieocieplonym garażu.

Dziś rano włączyłem go do sieci i przyciskiem na obudowie wchodzi w tryb testu zaświecają się wszystkie diody oraz jest ciągły sygnał jakby zwarcia albo obciążenia. Transformator słychać, że jest sprawny bo buczy podczas pracy. Sprawdzałem całą płytkę zimne luty wyglądają solidnie. Zatem co mogło się stać jakiś kondensator, przekaźnik? Proszę o pomoc, poradę co mógłbym zrobić i wymienić aby działał i to prawidłowo.

UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić? UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić? UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić? UPS Intex KOM0312 (600W) nie uruchamia się - sygnał zwarcia, co robić?

:arrow: Poprawiłem TONI_2003
    Załączniki:
    • manual-KOM0312.pdf (5.37 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17779451
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15501
    Extreme191PL napisał:
    zimne luty wyglądają solidnie
    Dobre :)
    Extreme191PL napisał:
    zostawiałem podpiety tylko pod akumulator wyłączony na noc w nieocieplonym garażu
    Zacznij od sprawdzenia napięcia akumulatora.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17782589
    Extreme191PL
    Poziom 2  
    sosarek napisał:
    Zacznij od sprawdzenia napięcia akumulatora.
    Zapomniałem napisać był sprawdzony na innym AKU i tez ten sam błąd.
    Edit:
    Zatem tak zmierzyłem miernikiem i podczas włączenia do sieci zaczyna ładować akumulator i jak skończy wszystkie diody stan akumulatora się świecą jak powinno być . Natomiast jak nacisnę guzik power to włącza się i poda napięcie 230V. Miałem włączona lampkę warsztatowa oświeca się normalnie i za chwile gaśnie, a diody z obciążenia oświecają się na max wartości i zaczyna migać dioda, że przeciążone. Natomiast pod sama baterią jak włącza to też zaświecają się wszystkie diody i podaje napięcie na gniazdko tylko 50V.
    Pomoże ktoś?
    Edit:
    Wymienione przekaźniki.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
REKLAMA