Witam, zaryzykuję i po raz milionowy poruszę temat podłączenia taśmy led w podwieszanym suficie, przeszukałem całe to forum i dla mnie jako kompletnego laika pewne sprawy są nie do przeskoczenia. Mimo wszystko poruszam ten temat, gdyż uważam że każdy przykład podłączenia ledów jest inny, mój także więc nie wiem co zrobić. Kupiłem zestaw led jak na zdjęciach. Chcę podłączyć to po prostokącie na półce sufitowej i nie wiem czy sterownik mogę podłączyć bezpośrednio do napięcia 230v omijając zasilacz? Mam zasilacz, przy czym chciałbym mieć pewność że nie spotkają mnie spadki napięcia, dlatego też w dwóch rogach sufitu mam wyprowadzone kable z napięciem 230v. Najprościej byłoby chyba dokupić drugi zasilacz i z obydwu rogów podłączyć tak samo, czyli: zasilacz+sterownik+2taśmy led i analogicznie druga strona "po przekątnej" zasilacz+sterownik+2taśmy led. Pytanie czy jest sens? Dodam że cały zestaw mam dobrany tak aby podołał tym taśmom moc zasilacza jest z zapasem. Proszę się nie denerwować i proszę o odpowiedź
Z góry dziękuję, pozdrawiam. P.S. czerwony prostokąt to taśma led którą właśnie chcę podłączyć.