logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie najlepiej umieścić manipulator i czy sypialnia to dobre miejsce?

Damian 9696 19 Mar 2019 21:20 1494 7
  • #1 17854215
    Damian 9696
    Poziom 2  
    Witam
    Rozkładam okablowanie do alarmu. Manipulator zrobiłem przy drzwiach wejściowych w garażu gdzie jeszcze mogę. Od pewnej osoby słyszałem żeby zrobić w sypialni co myślicie?
  • #3 17854232
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 17854310
    Damian 9696
    Poziom 2  
    Sharp z tego co słyszałem istnieje program nocny ale czemu w sypialni też nie wiem po prostu tak słyszałem może ktoś wytłumaczy czemu w sypialni
  • #5 17854391
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17863716
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Ocena: 158
    Uważam, że obecnie warto zamiast dodatkowego manipulatora w sypialni, te pieniądze przeznaczyć na moduł komunikacji internetowej. Wtedy, każdy smartfon i tablet w domu może stać się przenośnym manipulatorem. Większość moich klientów twierdzi, że obsługa systemu alarmowego z telefonu jest łatwiejsza i bardziej intuicyjna.
  • #7 17863799
    zuzek
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    A ja proponuje zamiast manipulatora w sypialni przycisk dzwonkowy w okolicy włącznika światła na schodach i mały wskaźnik uzbrojenia strefy nocnej w okolicy schodów.
    Do manipulatora zawsze trzeba podejść a jak będzie on w sypialni to zawsze mamy wycieczkę do kogoś aby zejść na dół. Przycisk ma ten plus, że dzieci same się obsłużą schodząc na dół, a do tego jeśli mamy w domu gości którzy śpią na górze nie trzeba im nic tłumaczyć poza tym, aby schodząc nocą na dół zgasili "czerwoną lampkę" na schodach.
    Z punktu widzenia bezpieczeństwa, to strefę nocną mamy cały czas uzbrojoną a wyłączenie jej bez autoryzacji wymaga przejścia przez część uzbrojoną.
  • #8 17863842
    kood
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 443
    zuzek napisał:
    Z punktu widzenia bezpieczeństwa, to strefę nocną mamy cały czas uzbrojoną a wyłączenie jej bez autoryzacji wymaga przejścia przez część uzbrojoną.

Co gdy złodziej wejdzie w nocy przez strefę nieuzbrojoną i sobie strefę nocną rozbroi przyciskiem?

Ja bym jednak proponował dać manipulator, może nie w sypialni ale właśnie przy schodach u góry. Lub moduł internetowy jak było wyżej napisane.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono kwestię umiejscowienia manipulatora alarmowego w kontekście instalacji systemu alarmowego. Użytkownik zainstalował manipulator przy drzwiach wejściowych w garażu, ale zastanawia się nad umiejscowieniem go w sypialni. Odpowiedzi sugerują, że umiejscowienie w sypialni może być korzystne dla aktywacji trybu nocnego, jednak niektórzy użytkownicy proponują alternatywy, takie jak przycisk dzwonkowy w okolicy schodów lub moduł komunikacji internetowej, co umożliwia obsługę systemu alarmowego z urządzeń mobilnych. Wskazano również na potrzebę zabezpieczenia strefy nocnej oraz na ryzyko związane z umiejscowieniem manipulatora w sypialni.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA