logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Perfecta 16WRL przełączniki antysabotażowe

walti 30 Mar 2019 17:15 930 4
REKLAMA
  • #1 17875949
    walti
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Witam.
    Dla znawców tematu zagadnienie jest pewnie banalne, ale nie znalazłem jasnej i prostej odpowiedzi w instrukcji urządzenia. Chodzi mi mianowicie o podłączenie do płyty głównej włącznik ów sabotażowych - otwarcia obudowy i wyrwanie ze ściany. Gdzie powinny być podpięte, czy po zamknięciu obudowy ich obwód ma być również zamknięty i czy potrzeba stosować rezystory?
    Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pytanie jest banalnie, ale pierwszy (i mam nadzieję ostatni raz) zakładam ten alarm u siebie w domu.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Satel Perfecta 16WRL przełączniki antysabotażowe IMG_20190330_164834.jpg (2.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17875971
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Tego rodzaju styki powinny być podłączone jak każda czujka - do wejść. Najlepiej jest, kiedy na każdy styk przeznaczamy osobne wejście. Co do konfiguracji typu linii (typu obwodu), najczęściej wybierane to NC lub EOL (druga opcja lepsza). Po odpowiednim podłączeniu do wejścia centrali, wejście to należy odpowiednio zaprogramować (zgodnie ze sztuką).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17876036
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17876421
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15545
    walti napisał:
    Chodzi mi mianowicie o podłączenie do płyty głównej włącznik ów sabotażowych - otwarcia obudowy i wyrwanie ze ściany

Czyżby OPU-4? Co z sabotażem sygnalizatorów?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA