Witam ostatnio kupiłem kartę graficzna Nvidia GeForce gtx750Ti 2GB Gigabyte. (6 pin dod.zasilanie)
Podczas grania gaśnie mi monitor na 1sek dźwięki słychać normalnie tylko jest czarny ekran na chwilę, lampka się świeci od monitora jak ekran sie robi czarny.
Występuje to co 6h nawet nieraz w ogóle nie gaśnie.
Mam stary monitor SyncMaster 910N samsung który ma kabel z końcówką D-Sub a karta ma HDMI więc kupiłem do tej karty przejściówkę z D-sub na HDMI.
dzieje sie tak tylko podczas grania, nieraz jak znajdę i popatrzę sie w 1 punkt w grze i pomacham kamerą w tym punkcie troche t potrafi zgasnąć 5 razy w ciągu minuty jak będe patrzył sie w ten punkt.
Temperatury są niskie karta raczej sie nie przegrzewa (mogę dac ss z HwMonitor)
nie muszę wyłączać komputera ani monitora aby obraz powrócił sam poprostu wraca po 1 sek.
Obniżyłem tez zegary karty graficznej, wiatraczki dałem na wyższe obroty ale nic to nie dało.
Jest to uciążliwe podczas grania, Proszę o pomoc! z góry dziękuje
Spec. komputera:
procesor: i5-2400
płyta głowna: Msi-ms7707 (medion)
ram: 2x4Gb DDR3 CL11 1600Mhz
Zasilacz: Chieftec 400w 80+ bronze
Monitor: Samsung SyncMaster910N
Podczas grania gaśnie mi monitor na 1sek dźwięki słychać normalnie tylko jest czarny ekran na chwilę, lampka się świeci od monitora jak ekran sie robi czarny.
Występuje to co 6h nawet nieraz w ogóle nie gaśnie.
Mam stary monitor SyncMaster 910N samsung który ma kabel z końcówką D-Sub a karta ma HDMI więc kupiłem do tej karty przejściówkę z D-sub na HDMI.
dzieje sie tak tylko podczas grania, nieraz jak znajdę i popatrzę sie w 1 punkt w grze i pomacham kamerą w tym punkcie troche t potrafi zgasnąć 5 razy w ciągu minuty jak będe patrzył sie w ten punkt.
Temperatury są niskie karta raczej sie nie przegrzewa (mogę dac ss z HwMonitor)
nie muszę wyłączać komputera ani monitora aby obraz powrócił sam poprostu wraca po 1 sek.
Obniżyłem tez zegary karty graficznej, wiatraczki dałem na wyższe obroty ale nic to nie dało.
Jest to uciążliwe podczas grania, Proszę o pomoc! z góry dziękuje
Spec. komputera:
procesor: i5-2400
płyta głowna: Msi-ms7707 (medion)
ram: 2x4Gb DDR3 CL11 1600Mhz
Zasilacz: Chieftec 400w 80+ bronze
Monitor: Samsung SyncMaster910N