hej,
próbuję skonfigurować aplikacje Integra Control.
mam problem z połączeniem z Serwerem Satel, a konretnie nie mam przydzielonego numeru ID (obecnie jest FFFFFFFFFFFFFFFF).
Do centrali Satel Integra 128 mam wpięty tylko moduł ETHM-1 Plus. Porty RS-232 modułu i centrali są połączone oryginalnym satelowskim kabelkiem RJ-PIN5.
ETHM wpięty do sieci. Używam internetu mobilnego z cyfrowego polsatu. DNS w routerze ustawiony na googla (8.8.8.8 oraz 8.8.4.4).
Jestem w stanie połączyć się do ETHM zarówno przez WWW, jak i Dloadx.
włączone funkcje:
- "z SATEL"
- modem zewnętrzny
- modem ISDN/GSM/ETHM
- odpowiadanie-modem
Integra control bez problemu łączy się z ETHM jak jestem wewnątrz sieci lokalnej (sposób komunikacji: połączenie bezpośrednie).
Połączenie z zewnątrz nie działa (połączenie przez seerwer Satel przy użyciu adresu MAC).
centrala Integra 128, firmware v1.18
ETHM-1 Plus v2.06
Dloadx v.1.19
integra control (android): v4.5.1 (81)
mimo, że temat już się przewijał, póki co nie znalazłem rozwiązania.
wszelkie sugestie mile widziane
dzięki
............................................................................
Ogłoszenie
Przeczytaj również:
ETHM 1 Plus/Integra Control. Wybrane zagadnienia
Zdalny podgląd rejestratora lub kamery w sieci. Informacje ogólne + przykłady konfiguracji
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne
próbuję skonfigurować aplikacje Integra Control.
mam problem z połączeniem z Serwerem Satel, a konretnie nie mam przydzielonego numeru ID (obecnie jest FFFFFFFFFFFFFFFF).
Do centrali Satel Integra 128 mam wpięty tylko moduł ETHM-1 Plus. Porty RS-232 modułu i centrali są połączone oryginalnym satelowskim kabelkiem RJ-PIN5.
ETHM wpięty do sieci. Używam internetu mobilnego z cyfrowego polsatu. DNS w routerze ustawiony na googla (8.8.8.8 oraz 8.8.4.4).
Jestem w stanie połączyć się do ETHM zarówno przez WWW, jak i Dloadx.
włączone funkcje:
- "z SATEL"
- modem zewnętrzny
- modem ISDN/GSM/ETHM
- odpowiadanie-modem
Integra control bez problemu łączy się z ETHM jak jestem wewnątrz sieci lokalnej (sposób komunikacji: połączenie bezpośrednie).
Połączenie z zewnątrz nie działa (połączenie przez seerwer Satel przy użyciu adresu MAC).
centrala Integra 128, firmware v1.18
ETHM-1 Plus v2.06
Dloadx v.1.19
integra control (android): v4.5.1 (81)
mimo, że temat już się przewijał, póki co nie znalazłem rozwiązania.
wszelkie sugestie mile widziane
dzięki
............................................................................
Ogłoszenie
Przeczytaj również:
ETHM 1 Plus/Integra Control. Wybrane zagadnienia
Zdalny podgląd rejestratora lub kamery w sieci. Informacje ogólne + przykłady konfiguracji
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne