slawekgaj3 napisał: ten miernik ma pole odczytowe ok 15x15 cm, więc jest dosyć duży, a ja chciałbym użyć go do wskazywania czasu w zegarze na miernikach analogowych.
Nigdzie nie napisałeś, że potrzebujesz zrobić z tego przyrząd wskazówkowy, a nie, że potrzebujesz miliamperomierza a masz amperomierz.
Niestety, nie mam za sobą kursu dywinacji na Hogwarcie, żeby wyczytać to, co nie zostało powiedziane, żeby się domyślić intencji autora.
Natomiast coraz bardziej mam przeświadczenie, że Elektroda jest celem konsekwentnego ataku trolli/trolla, który zakłada dziwne tematy, których wspólnym mianownikiem są dywagacje na nośny temat i wciąganie próbujących pomóc w bezsensowne dyskusje, lecz pytający nie pokazał przez 3 strony tematu ani jednego obrazka na poświadczenie tego, że pytający wie o czym mówi i że w ogóle ma jakikolwiek hardware.
Może się mylę, ale nie pokazałeś
ani jednej fotografii tego swojego miernika, jego uzwojenia, nic.... Być może porada, żeby poruszać wskazówkę za pomocą serwomechanizmu jest najlepszym rozwiązaniem Twojej idei.