Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammacioooo1 napisał:Podłączone tak jak być powinno.
macioooo1 napisał:Instrukcja jest, ale beznadziejna, nic ciekawego tam nie opisują.
macioooo1 napisał:]czyli tak jak powinno być.
macioooo1 napisał:czerwony do różowego reverse
zjo napisał:Skąd ci się pojawia +12 na reverse po włączeniu wstecznego
macioooo1 napisał:Radio samo wie przez can że jest włączony wsteczny
macioooo1 napisał:Podłączenie pod lampę nic nie dało
Cytat:czerwony połączony z tym czerwonym kablem który wychodzi z przewodu czincz
macioooo1 napisał:Do kamery zasilanie, czarny do masy czerwony połączony z tym czerwonym kablem który wychodzi z przewodu czincz
macioooo1 napisał:Po światło wstecznego też podłączyłem.
zjo napisał:No mi z tego opisu wyszło, że + zasilania kamery podłączył tylko do przewodu przełączającego radio w tryb podglądu, nie ma w tym opisie nic o podłączeniu tej pary pod + zasilania światła wstecznego.
Jeszw napisał:Nie wiem czy to jest prawidłowo gdyż schemat pinów jaki znalazłem dotyczy poprzedniego qashqai’a (j10, mój to j11)
Jeszw napisał:Pojawia się komunikat na czerwono (tłumaczenie chyba z chińskiego), że próba przypisania przycisku skończyła się „porażką” i zachętą „spróbuj ponownie”, co także kończy się „porażką”.
blank74 napisał:Witam udalo sie komus cos zrobic z ta kamera cofania?Mama tak samo dziala w mimencie rozruchu radia pozniej juz czrny ekran.Mysle ze cos jest nie tak w ustawieniach tylko gdzie?
A moze ktos ma jakies aktualizacje to tego radia?
gradek83 napisał:Jeszw napisał:Nie wiem czy to jest prawidłowo gdyż schemat pinów jaki znalazłem dotyczy poprzedniego qashqai’a (j10, mój to j11)
Podaj VIN pojazdu albo zdjęcie z framugi drzwi z tabliczki informacyjnej i zdjęcie oryginalnego radia front tył nalepki informacyjne i zdjęcia wiązki przewodów jakie miałeś podpięte pod to radio od przodu i z tyłu aby było widać jaki kolor (przewód) w jakie gniazdo wchodzi.
Jeszw napisał:Pojawia się komunikat na czerwono (tłumaczenie chyba z chińskiego), że próba przypisania przycisku skończyła się „porażką” i zachętą „spróbuj ponownie”, co także kończy się „porażką”.
Zmieniałeś kolejność przewodów KEY1 do KEY2 i KEY2 do KEY1 ? Ewentualnie z tylko podpiętym KEY1 do KEY1 bez wpiętego KEY2 do KEY2 ?
gradek83 napisał:Jeszw napisał:Nie wiem czy to jest prawidłowo gdyż schemat pinów jaki znalazłem dotyczy poprzedniego qashqai’a (j10, mój to j11)
Podaj VIN pojazdu albo zdjęcie z framugi drzwi z tabliczki informacyjnej i zdjęcie oryginalnego radia front tył nalepki informacyjne i zdjęcia wiązki przewodów jakie miałeś podpięte pod to radio od przodu i z tyłu aby było widać jaki kolor (przewód) w jakie gniazdo wchodzi.
Oto te dane:![]()
![]()
Zmieniałeś kolejność przewodów KEY1 do KEY2 i KEY2 do KEY1 ? Ewentualnie z tylko podpiętym KEY1 do KEY1 bez wpiętego KEY2 do KEY2 ?