logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy)

mateuszm7 16 Sie 2019 15:46 2316 9
REKLAMA
  • #1 18118516
    mateuszm7
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Dzień dobry. Chcę dodać kolejnego pilota do bramy FAAC. Brama na początku była w systemie FIX2 i takiego pilota teraz kupiłem, jednak okazało się, że fabryczny moduł radiowy się spalił i został kiedyś wymieniony i ten pilot który zakupiłem nie będzie działać. Mam teraz problem w zidentyfikowaniu modelu tego modułu który ja aktualnie posiadam. W załączniku przesyłam zdjęcia, może ktoś wie co to za model lub ewentualnie wie jak go zindentyfikować. Z góry dziękuję za pomoc.
    Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy) Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18118596
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3611
    Cała centralka jest nieoryginalna, nie tylko radio. Daj bardziej poglądową fotkę z uwzględnieniem jakichś napisów firmowych. Z wyglądu płytki pasuje do wyrobów firmy Elpro.
  • REKLAMA
  • #3 18118608
    mateuszm7
    Poziom 5  
    Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy) Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy) Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy) Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy)

Dodano po 8 [minuty]:

kotbury napisał:
    Z wyglądu płytki pasuje do wyrobów firmy Elpro.

Patrzyłem po numerze i faktycznie chyba Elpro. W takim razie jakiego pilota mogę kupić? I jak go zaprogramować.
  • REKLAMA
  • #4 18118657
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3611
    Cóż: idź na stronę elpronapędy.pl/kontakt i po prostu zapytaj telefonicznie.
  • #5 18118913
    mateuszm7
    Poziom 5  
    Dzwoniłem. Zostałem poinstruowany jak dodawać nowe pilot, jednak pilot FAAC FIX 2 nie zadziała i musze kupić taki jak na tym zdjęciu. Nie wiem tylko gdzie mogę taki dostać w okolicy Krakowa bo w internecie się na niego nie natknąłem.

Pilot do bramy FAAC FIX2 (nieoryginalny moduł radiowy)
  • #6 18119306
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15494
    Dzwoniłeś, dowiedziałeś się jak dodawać piloty i nie zapytałeś czy można je u nich nabyć?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 18119384
    mateuszm7
    Poziom 5  
    sosarek napisał:
    Dzwoniłeś, dowiedziałeś się jak dodawać piloty i nie zapytałeś czy można je u nich nabyć?

Można kupić u nich ale mają biuro w Łodzi, a z tego co zrozumiałem podczas rozmowy, to nie wysyłają produktów.
  • REKLAMA
  • #9 18119439
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Elpro to firma która produkuje te centrale (i nie tylko), ale nie produkuje modułów radiowych i pilotów.
  • #10 18142090
    mateuszm7
    Poziom 5  
    Podsumowując, płytka sterująca z Elpro, moduł radiowy nieoryginalny od nieznanego producenta. Jedyny pasujący pilot to ten "z gwiazdką". Zakupiony na Giełdzie Balickiej w Krakowie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sposobu na dodanie nowego pilota do bramy FAAC, jednak napotkał problem z nieoryginalnym modułem radiowym, który został wymieniony. Po analizie zdjęć, zidentyfikowano, że centralka pochodzi od firmy Elpro, a odpowiedni pilot to model "Gwiazdka" od firmy Proxima. Użytkownik dowiedział się, że nie można go zamówić online, a jedynie nabyć osobiście w biurze w Łodzi lub na giełdzie w Krakowie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA