logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klarstein Dryf 30 nie zbiera wody - co może być nie tak?

Anepewif 13 Paź 2019 16:29 1488 4
REKLAMA
  • #1 18217064
    Anepewif
    Poziom 2  
    Mam pytanie posiadam Osuszacz marki klarstein Dryf 30 i generalnie sytuacja wygla tak, elektronika działa pokazuje poziom wilgoci ustawione jest wszytko poprawnie, jednak nie pobiera wody do zbiornika, jaka może być przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 18217272
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6428
    BYć może masz suchy dom i nie ma co się kondensować.
  • REKLAMA
  • #3 18217289
    jack63
    Poziom 43  
    Ocena: 2822
    Anepewif napisał:
    pokazuje poziom wilgoci

Jaki?
    Anepewif napisał:
    ustawione jest wszytko poprawnie

Tzn jak?
    Czy startuje sprężarka i wentylator?
  • REKLAMA
  • #4 18217337
    Anepewif
    Poziom 2  
    Kurcze no tez mi taka mysl przeszla przez glowe tylko tez mnie nurtuje jedno bo tak faktycznid teraz mi pokazuje wilgotnosc 55 wczesniej byla 40 ale jak chodzi to co jakis czas slysze takie jakby klikniecie tak jakby agregad sie wlaczal i po chwili wylaczal i tak co jakis czas
  • #5 18217370
    jack63
    Poziom 43  
    Ocena: 2822
    Anepewif napisał:
    jakis czas slysze takie jakby klikniecie tak jakby agregad sie wlaczal i po chwili wylaczal i tak co jakis czas

Nie wiem co to jest "agregad" ? Czyżby jakiś rodzaj gada? :D
    Pracę sprężarki można rozpoznać po zwiększonym poziomie drgań przykładając dłoń w okolice podstawy osuszacza.
    Ostatecznie można użyć stetoskopu z trzonka od młotka. Poważnie!
    Poza tym przy sprawnym układzie chłodniczym temperatura powietrza na wylocie powinna być nieco wyższa niż na wlocie.
    Jeżeli tylko coś "cyka" a sprężarka nie startuje, to albo padł kondensator rozruchowy albo...sama sprężarka jest zatarta.
REKLAMA