Witam. Mam problem z Internetem. Na wstępie dodam, że kontaktowałem się już z dostawcą i on twierdzi, że wszystko jest w porządku z połączeniem. Problem występuje tylko w grach sieciowych(np. Apex Legends, CS:GO czy LOL). Cały czas notorycznie występują zatrzymania obrazu i wszystko stoi dookoła, po kilku sekundach wszystko wraca do normy, ale często już zostaje zabity albo wyrzuca mnie z serwera/gry. Jest może jakiś sposób aby to naprawić z mojego komputera? Może to wina routera? Posiadam już go na pewno 5lat, może nawet 7-8. Do routera jestem podłączony kablowo, brat korzysta z Wifi, ale jak nie korzysta z komputera to też są te problemy tylko rzadziej.
Dodam jeszcze, że na stronę routera nie mogę się dostać, bo po wpisaniu jego IP, które ma na obudowie nie łączy się z witryną(Przekroczono limit czasu połączenia).
Jeśli coś zapomniałem dodać to śmiało pytajcie.
Router: ASUS RT-N10
System: Win 10 Pro
Dodaje jeszcze obrazek jak to wygląda w speedtest:
Według dostawcy powinno być w tym pakiecie pobieranie 8Mb/s i wysyłanie 2Mb/s. Na pewno nie jest to wina wolnego Internetu, bo kiedyś było dobrze i nie było żadnych problemów w grach, nigdy nie występowały takie przerwy w grach. Jedyna różnica to nieco większy ping i pobieranie, bo wcześniej miałem coś w okolicach 2-3ms i 9MB/s
Dodam jeszcze, że na stronę routera nie mogę się dostać, bo po wpisaniu jego IP, które ma na obudowie nie łączy się z witryną(Przekroczono limit czasu połączenia).
Jeśli coś zapomniałem dodać to śmiało pytajcie.
Router: ASUS RT-N10
System: Win 10 Pro
Dodaje jeszcze obrazek jak to wygląda w speedtest:
Według dostawcy powinno być w tym pakiecie pobieranie 8Mb/s i wysyłanie 2Mb/s. Na pewno nie jest to wina wolnego Internetu, bo kiedyś było dobrze i nie było żadnych problemów w grach, nigdy nie występowały takie przerwy w grach. Jedyna różnica to nieco większy ping i pobieranie, bo wcześniej miałem coś w okolicach 2-3ms i 9MB/s